Terug

KIDS: Blub… mijn eerste huisdier

Blub was de allereerste vis van Julian. Speciaal voor dierendag maakt hij een dierentaart van Blub in zijn kom.

Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Cakebeslag

  • 225 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestokje
  • mespuntje zout
  • 225 gram bloem
  • 20 gram bakpoeder

Vulling

  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram frambozen
  • sap van 1 citroen
  • 30 gram fijne kristalsuiker

Botercrème

  • 20 milliliter water
  • 40 gram fijne kristalsuiker
  • 35 gram eiwit
  • 15 gram kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • 140 gram fijne kristalsuiker
  • 50 milliliter water
  • 180 gram boter (op kamertemperatuur)

Decoreren

  • 300 gram wit fondant
  • 350 gram blauw fondant
  • 150 gram groene fondant
  • 50 gram paars fondant
  • 50 gram rode fondant
  • 10 gram gele fondant
  • 5 gram zwart fondant
  • poedersuiker
  • water

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer
  • 2 springvormen van ø 20 centimeter
  • Taartsnijder
  • Suikerthermometer
  • Spatel
  • Deegroller
  • Schub-sjabloon en vis-sjabloon (zelf maken van papier)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Draai de temperatuur daarna terug naar 180 graden.
  • Bekleed 2 springvormen van ø 20 centimeter met bakpapier.
  • Maak een sjabloon om de schubben mee uit fondant te snijden.

Cakebeslag

  • Klop de boter en suiker luchtig.
  • Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Voeg toe aan het beslag.
  • Voeg ook alle droge ingrediënten toe en mix niet te lang door tot het beslag een geheel is.
  • Verdeel het beslag over de 2 springvormen.
  • Bak de cakes in 25 minuten gaar op 180 graden.

Vulling

  • Mix de slagroom met een scheutje citroensap en de suiker stijf.

Botercrème

Deel 1:

  • Verwarm de suiker met het water tot 118 graden.
  • Doe de eiwitten in de kom van de mixer en klop ze op hoge stand tot er stijve toppen ontstaan.
  • Zet de mixer lager.
  • Giet de warme suikersiroop voorzichtig in een dunne straal bij het eiwit terwijl je langzaam door blijft kloppen.
  • Zet de mixer hoger en klop door tot het mengsel op kamertemperatuur is. Dit kan wel 10 minuten duren.

Deel 2:

  • Klop de eidooiers op hoge snelheid op.
  • Verwarm de suiker met het water tot 118 graden.
  • Zet de mixer lager.
  • Giet de warme suikersiroop voorzichtig in een dunne straal bij het eigeel terwijl je langzaam door blijft kloppen.
  • Blijf doorkloppen tot het geheel wit wordt en langzaam van de mixer afdruipt.
  • Klop de boter romig en glad.
  • Voeg het eidooier-mengsel toe en klop luchtig.
  • Voeg tot slot Deel 1 toe en mix rustig tot een geheel.

Opbouw

  • Pak de eerste cake en besmeer met de slagroom.
  • Verdeel hier de verse frambozen over.
  • Leg de tweede cake er voorzichtig bovenop.
  • Smeer de taart rondom af met botercrème.

Decoreren

  • Rol de blauwe fondant rond uit, zodat je er de hele taart mee kunt bedekken.
  • Bekleed de taart voorzichtig met de blauwe fondant. Werk van boven naar beneden en veeg alle plooien rustig uit de fondant.
  • Maak zeewier van de groene fondant.
  • Maak kiezelstenen van 150 gram van de witte fondant.
  • Rol de paarse, 50 gram witte en rode fondant uit. Maak er schubben van met behulp van je schub-sjabloon.
  • Maak van de overige witte fondant strepen.
  • Maak van de gele fondant een mondje.
  • Maak van de zwarte fondant strepen voor op de vinnen.
  • Maak een glazuurpapje van de poedersuiker met 1 of 2 eetlepels water.
  • Gebruik het glazuur om je decoraties op de vis vast te plakken.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.