Terug

KIDS: Rocky de regenboog kat

Van deze vrolijke kattentaart met amandelcake en sinaasappelcrème krijg je meteen een glimlach op je gezicht.

Makkelijk
(87) reviews

Ingrediënten

Amandelbiscuit

  • 8 eiwitten
  • 50 gram kristalsuiker
  • 250 gram amandelmeel
  • 250 gram suikerbakkerspoeder
  • 25 gram bloem
  • 25 gram maïzena
  • citroensap

Sinaasappelcrème vulling

  • 200 milliliter sinaasappelsap (vers geperst en gezeefd)
  • 40 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 20 gram bloem
  • 230 gram roomboter
  • 70 gram suikerbakkerspoeder

Regenboog botercrème

  • 25 gram bloem
  • 20 gram custard
  • 240 milliliter melk
  • 300 gram roomboter
  • 150 gram suikerbakkerspoeder
  • blauwe kleurstof (gel)
  • gele kleurstof
  • roze kleurstof

Opbouw

  • 75 gram witte marsepein
  • roze kleurstof
  • 30 gram zwarte marsepein

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 satéprikkers voor de oren
  • Zeef
  • Staande mixer met toebehoren
  • Garde
  • 2 Springvormen ø 20 centimeter
  • Spatel
  • Vershoudfolie
  • Spuitzakken
  • Paletmes
  • Spuitmondje gras
  • Uitsteker rond
  • Modelleertool

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvormen van ø 20 centimeter in en bekleed ze met bakpapier.

Amandelbiscuit

  • Klop het eiwit met de suiker stijf.
  • Meng het amandelmeel met de suikerbakkerspoeder en hak het samen fijn.
  • Meng hier de bloem en maizena met een garde door.
  • Zeef het mengsel en spatel het in gedeeltes voorzichtig door het opgeklopte eiwit.
  • Verdeel het beslag over de 2 ingevette springvormen.
  • Bak beide biscuits in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Verwijder direct na het bakken uit de vorm en laat verder afkoelen.

Sinaasappelcrème vulling

  • Pers de sinaasappels voor 200 milliliter sap.
  • Breng het samen met 20 gram suiker aan de kook.
  • Klop de eidooiers los met de overgebleven suiker.
  • Zeef de bloem en roer het met een garde door het dooiermengsel. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
  • Schep 2 eetlepels van de warme sinaasappelsap door het mengsel en roer goed door.
  • Giet langzaam de rest van het warme sap bij het mengsel en roer door.
  • Giet het geheel terug in de pan en breng het langzaam aan de kook.
  • Na ongeveer 2 minuten begint het in te dikken tot een stevige crème.
  • Stort op een bord en dek af met vershoudfolie (om velletje te voorkomen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Mix de boter minstens 10 minuten luchtig en voeg in delen de suikerbakkerspoeder toe.
  • Zorg dat de crème en de boter op dezelfde temperatuur zijn. Voeg dan lepel voor lepel de crème toe aan de boter.
  • Mix goed door tot een geheel.
  • Doe de sinaasappelcrème in een spuitzak zonder spuitmondje.

Regenboog botercrème

  • Zeef de bloem en custard en klop deze door de melk met een garde.
  • Verwarm dit al roerend met de garde tot het een papje wordt.
  • Druk de crème door een zeef om er zeker van te zijn dat er geen klontjes in zitten.
  • Schep in een platte schaal en dek af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen.
  • Laat afkoelen in koelkast.
  • Mix de boter minimaal 10 min luchtig. Voeg deel voor deel de suikerbakkerspoeder toe en laat draaien.
  • Zorg dat het papje op dezelfde temperatuur is en goed het dan in delen toe aan de boter.
  • Klop door tot een stevige botercrème.
  • Verdeel de crème in 3 delen. Kleur 1 deel roze, kleur 1 deel blauw, kleur 1 deel geel.
  • Doe crème in spuitzakken en leg in koeling.

Opbouw

  • Leg 1 taart op de bodem en spuit er een mooie laag sinaasappelcrème op.
  • Leg de 2e taart er bovenop en smeer de hele taart af met sinaasappelcrème.
  • Scheur een stuk huishoudfolie.
  • Breng 3 strepen boter crème aan naast elkaar.
  • Rol op.
  • Spuit de haren met een grasspuitmondje (eerst de zijkant en dan de bovenkant, mooie lijnen maken).
  • Eindig met de taartrand.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.