E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Saar’s Slijm Fabriek

Saars allergrootste hobby is slijm maken, dus hoe kan het ook anders dan dat ze voor haar spektakelstuk een slijmtaart maakt? Het leuke aan slijm is volgens Saar dat je helemaal los kunt gaan met glitters en kleurtjes. En dat is precies wat ze bij deze taart ook heeft gedaan! Lekker vrolijk met felle kleuren, slijmpotjes en lijmflesjes. Elke laag heeft een andere vulling, dus dit is met recht een spektakelstuk te noemen.

Taart
Makkelijk
(15) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 300 gram eiwit
  • 220 gram suiker
  • 200 gram eidooiers
  • 16 gram maïzena
  • 210 gram patentbloem

Taart

  • 8 eieren
  • 225 gram kristalsuiker
  • 24 gram vanillesuiker
  • 165 gram bloem
  • 50 gram maïzena
  • rasp van 1 sinaasappel
  • roze kleurstof
  • groene kleurstof

Aalbessen curd

  • 150 gram aalbessen
  • 1 citroen
  • 175 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 10 gram maïzena

Banketbakkersroom

  • 1000 milliliter melk
  • 2 vanillestokjes
  • 100 gram suiker
  • 100 gram custardpoeder

botercrème

  • 400 gram banketbakkersroom
  • 360 gram roomboter
  • 120 gram basterdsuiker

Zwitserse room

  • 500 milliliter slagroom
  • 8 gram vanillesuiker
  • banketbakkersroom

Chocolate chip cookie vulling

  • 250 gram room
  • 100 gram chocolate chip koekjes

Decoratie

  • 200 gram witte chocolade
  • roze kleurstof
  • groene kleurstof
  • 1 kilo roze fondant
  • 200 gram witte fondant
  • oranje kleurstof
  • sprinkles

Opbouw

  • 150 gram frambozen
  • 250 gram room

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 3 Bakplaten
  • Springvorm van ø 26 centimeter
  • Springvorm van ø 20 centimeter
  • Springvorm van ø 15 centimeter
  • Taartkartons van ø 26, ø 20 en ø 15 centimeter
  • Staande mixer met toebehoren
  • Taartzaag
  • Dowels
  • Slijmbakjes
  • Spuitzakken
  • Garde
  • Zeef
  • Spuitmondje 2 of 3
  • Eetbare etiketten

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier. Vet ze daarna nogmaals in.
  • Bekleed 3 bakplaten met bakpapier.

Biscuit

  • Klop de eiwitten kort luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg de suiker toe en klop de eiwitten volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
  • Zeef de maïzena en de bloem.
  • Spatel door het eimengsel tot een homogene massa.
  • Verdeel het beslag over 3 bakplaten en strijk het uit.
  • Bak de biscuits in ongeveer 9 minuten gaar.
  • Laat ze volledig afkoelen en trek het bakpapier voorzichtig los.
  • Snijd de biscuits in cirkels van ø 26 centimeter.

Taart

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Leg de eieren in een bak met lauw water.
  • Klop de eieren met de sinaasappelrasp, suiker en vanillesuiker op. Begin langzaam en mix uiteindelijk op de hoogste stand voor 5 minuten.
  • Zeef de bloem en maïzena en spatel dat er in 2 keer doorheen.
  • Vul 2 kleine bakjes met het beslag. Houd de rest apart.
  • Kleur 1 bakje roze en 1 bakje groen.
  • Schep beide mengsels in een spuitzak.
  • Vul de ingevette springvormen met gewoon beslag en slierten roze en groen beslag door elkaar.
  • Bak de cakes in 25 – 30 minuten gaar.

Aalbessen curd

  • Ris de bessen, was ze schoon en dep ze droog.
  • Kook ze 5 minuten, totdat alle bessen zijn opengeknapt.
  • Doe de bessen in een zeef en druk ze er zoveel mogelijk doorheen. Vang het sap op.
  • Verwarm de suiker, boter en citroenrasp au bain-marie.
  • Meng het citroensap met het bessensap.
  • Voeg alles bij elkaar, zodra de boter is gesmolten.
  • Klop de eieren los en giet ze al roerend bij het warme mengsel.
  • Blijf roeren tot het indikt tot vladikte.
  • Voeg (als de curd niet genoeg indikt) een papje van maizena en water toe om verder in te laten dikken.
  • Schep de curd in een platte schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.

Banketbakkersroom

  • Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
  • Roer een klein beetje melk met de suiker en de custard tot een papje.
  • Breng het vanillemerg met de overige melk aan de kook.
  • Voeg beetje voor beetje de warme melk toe aan het papje en klop het door met de garde.
  • Giet alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook terwijl je goed blijft roeren.
  • Laat indikken tot vladikte.
  • Giet in een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

botercrème

  • Klop de boter luchtig en soepel.
  • Voeg de basterdsuiker toe.
  • Laat doorkloppen tot de boter wit kleurt.
  • Voeg de afgekoelde banketbakkersroom toe en laat de crème nog 10 – 15 minuten draaien.
  • Schep de crème in een spuitzak.

Zwitserse room

  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Voeg de overgebleven banketbakkersroom toe.
  • Schep in een spuitzak.

Chocolate chip cookie vulling

  • Maal de chocolate chip cookies fijn.
  • Spatel de cookies door de Zwitserse room.
  • Schep de vulling in een spuitzak.

Decoratie

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Verdeel in 2 delen en kleur een deel groen en een deel roze.
  • Schep in spuitzakjes.
  • Rol de roze fondant uit tot 2 dunne plakken waarmee je de taarten kunt bekleden.

Opbouw

  • Pak de 3 plakken die je uit het biscuit hebt gesneden.
  • Leg 1 laag op een taartkarton.
  • Spuit een dijkje botercrème rondom en verdeel daar een laag Zwitserse room in.
  • Leg er een biscuit bovenop.
  • Spuit opnieuw een dijkje botercrème en verdeel daar de aalbessencurd in.
  • Sluit deze taart af met een laatste biscuit.
  • Smeer de taart af met botercrème en laat opstijven in de koeling.
  • Snijd de taarten van ø 20 en ø 15 centimeter horizontaal doormidden.
  • Spuit op de onderste helften van elke taart een dijkje botercrème.
  • Vul de ø 20 centimeter taart met chocolate chip cookie vulling.
  • Vul de ø 15 centimeter taart met zwitserse room.
  • Leg de frambozen in cirkels op de zwitserse room en druk ze er licht in.
  • Smeer de taarten af met de overgebleven botercreme en laat opstijven in de koeling.
  • Rol de roze fondant uit tot 3 dunne plakken en bekleed daarmee alle taarten.
  • Zet de grootste taart onderop en steek daarin een aantal dowels.
  • Zet de middelgrote taart (inclusief karton) daar op en verdeel ook daarin een paar dowels.
  • Zet de kleinste taart bovenop.
  • Houd een klein stukje wit fondant apart voor de doppen van de lijmflesjes.
  • Kneed de witte fondant door en kleur het met de roze en groene kleurstof.
  • Kleur een klein stukje oranje voor het puntje op de dop.
  • Houd een stukje roze en groen apart voor in de slijmpotjes.
  • Maak van de rest van de roze en groene fondant 2 lijmflesjes.
  • Plak de eetbare etiketten op de lijmflesjes.
  • Smelt de chocolade en maak een deel roze en een deel groen.
  • Plak de etiketten op de slijmpotjes
  • Maak met gekleurd fondant 1 dowel vast in een slijmpotje
  • Steek deze aan de zijkant in de taart alsof het potje zweeft
  • Druppel de chocolade over de taart vanuit de potjes alsof het slijmdrip is.
  • Leg het andere potje op de taart en laat ook hier slijm uitlopen.
  • Verdeel de lijmflesjes over de taart.
  • Versier met sprinkels.
  • Taart klaar? Slijmen maar!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.