Terug

KIDS: Skipret

Sophie en haar moeder zijn dol op skiën, daarom maken zij een spikipste als hobbytaart. Met de après-skihut natuurlijk niet te vergeten. Het moet immers wel een feestje worden. Ze maken een Schwarzwalder Kirschtorte en Lebkuchen, die perfect passen bij het ski-gevoel. Van rozemarijntakjes maakt ze boompjes en de sneeuw is van kokos. En dat zorgt alles bij elkaar voor een heel smakelijk plaatje. Om naar te kijken, maar vooral ook om lekker op te eten!

Makkelijk
(6) reviews

Ingrediënten

Biscuitbodem

  • 300 gram eiwit
  • 220 gram suiker
  • 200 gram eidooiers
  • 16 gram maïzena
  • 210 gram patentbloem

Biscuit

  • 10 eieren
  • 300 gram suiker
  • 30 gram vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • 300 gram bloem
  • 3 eetlepels cacao
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels melk

Vulling

  • 3 citroenen
  • 1 theelepel citroenextract
  • 600 milliliter slagroom
  • 240 gram poedersuiker
  • 1200 gram mascarpone
  • 560 gram kersen

Botercrème

  • 500 gram boter
  • 500 gram poedersuiker

Lebkuchen deeg

  • 100 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 250 gram honing
  • 2 theelepels Gingerbread kruiden
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Decoratie

  • 10 takjes rozemarijn
  • 150 gram kokosrasp
  • Royal Icing mix

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • 2 bakplaten
  • 2 vierkante bakvormen van 23 x 23 centimeter
  • 8 Plastic dowels
  • 1 Taartkarton van 16 x 16 centimeter
  • 1 Taartkarton van 18 x 18 centimeter
  • Deegroller
  • Staande mixer met toebehoren
  • Spatel
  • Paletmes
  • Uitsteekvormpje sneeuwpop
  • Uitsteekvormpje dennenboom
  • Ski-mannetjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Bekleed de 2 bakplaten met bakpapier.
  • Vet de 2 bakvormen in en bekleed ze met bakpapier.

Biscuitbodem

  • Klop de eiwitten kort luchtig in de keukenmachine.
  • Voeg de suiker toe en klop de eiwitten volledig luchtig en stijf.
  • Klop de eidooiers los en spatel ze met de hand voorzichtig door de opgeklopte eiwitten, zodat de massa zo weinig mogelijk luchtigheid verliest.
  • Zeef de maïzena en de bloem.
  • Spatel door het eimengsel tot een homogene massa.
  • Verdeel het beslag over de bakplaten en strijk het uit.
  • Bak de biscuits in ongeveer 9 minuten gaar.
  • Laat ze volledig afkoelen en trek het bakpapier voorzichtig los.
  • Snijd de biscuits in vierkanten van 30 x 30 centimeter.

Biscuit

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 graden.
  • Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker voor ongeveer 3 tot 4 minuten tot een dik en vloeibaar beslag.
  • Meng de bloem, bakpoeder, cacao en zout.
  • Voeg het bloemmengsel stap voor stap toe aan het eierbeslag.
  • Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
  • Bak de cakes in 15 minuten gaar. Check met een satéprikker of je cakes gaar zijn.

Vulling

  • Rasp de citroenen en pers ze uit.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker.
  • Spatel de mascarpone erdoorheen.
  • Voeg ook de citroensap, -rasp en citroenaroma toe.
  • Doe de vulling in een spuitzak.
  • Leg de vulling koud tot gebruik.

Botercrème

  • Mix de boter luchtig.
  • Voeg lepel voor lepel de poedersuiker toe.
  • Mix minstens 10 minuten tot een mooie witte botercrème.

Lebkuchen deeg

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
  • Bekleed opnieuw een bakplaat met bakpapier.
  • Verwarm de boter, suiker en honing in een pan.
  • Voeg de lebkuchen kruiden en de cacao toe en roer goed door.
  • Laat het mengsel afkoelen voor 3-5 minuten tot kamertemperatuur.
  • Doe het mengsel in een beslagkom en voeg het ei, bloem, bakpoeder en snufje zout toe.
  • Kneed het deeg met een kneedhaak goed door. Kneed op het laatst nog even met je handen door.
  • Rol het deeg met een deegroller uit.
  • Snij vormen voor de skihut (muren en dak) en steek dennenbomen en sneeuwpoppen uit.
  • Leg de koeken op de bakplaat.
  • Bak ze in 12 tot 15 minuten gaar.
  • Laat de koeken afkoelen op een rek.

Decoratie

  • Maak een skihut van de lebkuchen.
  • Versier de skihut, dennenbomen en sneeuwpoppen met royal icing.

Opbouw

  • Leg 1 plak van de biscuitbodems onderop.
  • Snijd de grootste taart op ongeveer 1/3e diagonaal naar beneden af.
  • Snijd de rest van het biscuit horizontaal door.
  • Snijd ook de kleine taart horizontaal doormidden.
  • Leg de onderste laag van beide taarten op een taartkarton.
  • Spuit op de onderste lagen van de taarten en op de biscuitbodem in lijnen een laagje vulling en verdeel daar de kersen over.
  • Dek alle biscuits af met de bovenste laag.
  • Bekleed de zijkant van de taarten met fondant.
  • De taart van biscuitbodems komt onderop. Steek daarin een aantal plastic dowels.
  • Zet de grootste taart hier voorzichtig bovenop, zodat je een schuine helling krijgt.
  • Steek ook hierin een aantal dowels en zet de kleinste taart daar weer bovenop.
  • Je hebt nu een mooie skihelling gebouwd.
  • Besmeer de hele taart met botercrème.
  • Bestrooi de hele taart met sneeuw van kokosrasp.
  • Steek de rozemarijntakjes als boompjes naast je skipiste in de taart.
  • Zet de skihut bovenop en de dennenbomen en sneeuwpoppen aan de zijkant.
  • Zet de ski-mannetjes op de helling van de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.