E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Surfbabe Marem

Deze worteltaart is een zelf ontdekt recept van Marem. Ze heeft het getest bij alle buren en haar buurman vond het de lekkerste worteltaart die hij ooit heeft geproefd. En wat een geluk voor ons, want Marem deelt haar recept gewoon!

Taart
Makkelijk
(9) reviews

Ingrediënten

Worteltaart

  • 7 eieren
  • 370 milliliter zonnebloemolie
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 430 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 3 theelepels kaneel
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 60 gram rozijnen
  • 500 gram wortelen (geraspt)
  • 160 gram walnoten

Topping

  • 750 gram roomkaas
  • 190 gram boter
  • 300 gram poedersuiker
  • sap van 1 citroen
  • blauwe kleurstof

Surfplank koek decoratie

  • 60 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 0.5 ei
  • snufje zout
  • groene fondant

Schelpjes decoratie

  • 1 eiwit
  • 50 gram suiker

Golven decoratie

  • 200 gram suiker
  • blauwe kleurstof

Overige decoratie

  • marsepein
  • gouden glittervlokken
  • 300 gram walnoten
  • 50 gram gele poedersuiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Springvorm van ø 28 centimeter
  • Steelpan
  • Silicone kwastje
  • Siliconenmatje
  • Spatel
  • Paletmes
  • Bakplaat
  • Mixer
  • Deegroller
  • Rasp
  • Spuitzakken
  • Gekarteld spuitmondje
  • Taartzaag
  • 2 poppetjes voor bovenop de taart

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de springvorm in en bekleed hem met bakpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Worteltaart

  • Mix de eieren, olie en basterdsuiker.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder en mix dit door het beslag.
  • Rasp de sinaasappel en voeg de rasp met het zout, kaneel en speculaaskruiden toe aan het beslag.
  • Hak de walnoten fijn en schep ze samen met de rozijnen door het beslag.
  • Rasp de wortel en spatel deze ook door het beslag.
  • Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 40 minuten gaar. Check de cake met een prikker, als hij er droog uitkomt is je taart klaar.
  • Laat de taart afkoelen op een rooster.

Topping

  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de roomkaas en poedersuiker toe en klop verder op.
  • Voeg ook de citroensap toe.
  • Maak een gedeelte van de topping blauw met blauwe kleurstof.
  • Zet koel tot gebruik.

Surfplank koek decoratie

  • Snijd de boter in stukjes en doe in een beslagkom.
  • Voeg de zout, bloem en basterdsuiker toe en snijd alles met 2 messen in stukjes.
  • Voeg het ei toe en kneed alles snel tot een bal.
  • Druk het deeg plat tot 0,5 centimeter dikte over de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekplaat in 15 minuten bros en gaar.
  • Laat de koek afkoelen en snijd hem daarna in de vorm van een surfplank.
  • Versier hem eventueel met glazuur of fondant.

Schelpjes decoratie

  • Verlaag de temperatuur van de oven naar 100 graden.
  • Klop het eiwit met de suiker stijf tot een meringue.
  • Doe de meringue in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Spuit toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit worden schelpjes en golfjes.
  • Bak af voor minstens een uur. Hoe langer je ze bakt, hoe steviger ze worden.

Golven decoratie

  • Verwarm de suiker in een steelpan tot het begint te carameliseren. Veeg met een vochtig kwastje langs de randen van je pan om te voorkomen dat je suiker gaat kristalliseren.
  • Voeg een beetje blauwe kleurstof toe en roer door.
  • Maak golven door de suiker op een siliconenmatje uit te gieten in golfvorm.

Overige decoratie

  • Plet de walnoten fijn, dit wordt het zand.
  • Kneed de marsepein goed door en maak hiervan teenslippers en flippers.

Opbouw

  • Snijd de worteltaart horizontaal doormidden.
  • Breng een laag topping aan en zet de andere taarthelft er bovenop.
  • Snijd de taart vanaf het midden schuin naar beneden af.
  • Besmeer de hele taart met topping.
  • Smeer het deel blauwe topping bovenop de taart, als water.
  • Steek hier de suiker golven in.
  • Zet 1 poppetje als surfbabe bovenop op de taart.
  • Leg de meringue schelpen en golven halverwege de schuine kant als branding.
  • Verdeel de verkruimelde walnoten en gele poedersuiker om de taart als strandzand.
  • Steek de andere pop als zwemster in de zijkant van de taart.
  • Zet de marsepeinen flippers op zo’n manier in de taart, alsof ze van de voeten van de zwemster uit het water omhoog steken.
  • Zet de marsepeinen slippertjes in het zand.
  • Je beachparty kan beginnen!

Presentatie

  • Dikke gouden vierkant taartkarton

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.