E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

KIDS: Zwanenmeer

Deze elegante zwaan van Sophie is gemaakt van worteltaart met een frisse vulling van roomkaas en citroen. Door de mooie veren aan de zijkant is deze taart enorm spectaculair!

Taart
(4) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 6 eieren
  • 250 gram suiker
  • rasp van 1 citroen
  • 250 gram amandelen
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram wortel
  • 80 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 300 gram roomkaas
  • 30 gram poedersuiker
  • 50 gram slagroom
  • 0.5 citroen (sap + rasp)

Swiss meringue botercrème

  • 2 eiwitten
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 250 gram boter
  • 40 gram poedersuiker

Decoratie

  • 200 gram candy melts
  • 250 gram witte fondant
  • tylose poeder
  • goudpoeder
  • citroensap
  • eetbare stift (zwart)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Staande mixer met toebehoren
  • Garde
  • Paletmes
  • Dunne spatel
  • Penselen
  • Sateprikkers
  • Cocktailprikkers
  • 2 springvormen van ø 18 centimeter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Vet de springvormen in en bekleed ze met bakpapier.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Biscuit

  • Split de eieren.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Rasp de wortelen fijn.
  • Maal de amandelen fijn.
  • Mix het eigeel met de suiker, citroenrasp, gemalen amandelen, bloem, bakpoeder en geraspte wortel.
  • Klop het eiwit met het snufje zout tot stijve pieken.
  • Spatel het eiwit voorzichtig in delen door het eigeel mengsel.
  • Hak de walnoten in kleine stukjes en spatel ze ook door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de 2 springvormen en bak ze in 25-30 minuten gaar.
  • Test met een prikker, zodra hij er droog uitkomt is de cake klaar.
  • Laat de cakes afkoelen op een rooster.

Vulling

  • Meng de roomkaas met de poedersuiker.
  • Voeg de rasp van de citroen en een beetje sap toe.
  • Voeg de slagroom toe en klop het beslag 2-3 minuten goed door.
  • Laat de vulling opstijven in de koelkast.

Swiss meringue botercrème

  • Klop het eiwit met de suiker au bain-marie tot de suiker volledig is opgelost.
  • Haal de kom van de au bain-marie en klop het mengsel verder op tot een meringue.
  • Klop de boter met de poedersuiker luchtig tot de boter een witte kleur krijgt. Dat kan wel 10 minuten duren.
  • Voeg de meringue in delen aan de boter toe en klop door tot een mooie botercrème.

Decoratie

Zwanenhoofd

  • Meng de witte fondant met 1 theelepel tylose poeder en kneed goed door.
  • Maak van de witte fondant een zwanenhoofd en een kroon.
  • Maak een gouden verfje van de goudpoeder en de Rejuvenator Spirit of het citroensap.
  • Verf de snavel en de kroon goud.
  • Gebruik 2-3 saté prikkers, maak ze nat en schuif ze in de hoofd van de zwaan om ze straks op de taart te kunnen zetten.
  • Gebruik 2 cocktailprikkers, maak ze nat en prik ze voorzichtig in de kroon en zet deze op de zwanenhoofd.
  • Laat de zwanenhoofd goed uitdrogen.
  • Kleur oogjes op het zwanenhoofd met de zwarte pen.

Zwanenveertjes

  • Verwarm de witte Candy Melts au bain-marie.
  • Maak met hulp van een theelepel kleine hoopjes van de gesmolten witte candy melts op de met bakpapier beklede bakplaat en strijk ze uit tot veertjes met behulp van een klein paletmes.
  • Laat ze drogen en haal ze voorzichtig los met een dunne spatel.

Opbouw

  • Zet de eerste cake neer en bestrijk deze met een mooie laag vulling.
  • Zet de tweede cake er bovenop.
  • Smeer de taart rondom af met Swiss Meringue botercreme.
  • Steek het zwanenhoofd op de taart.
  • Versier de taart met veertjes.
  • Tadaa! Klaar is je zwanentaart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.