Terug

Kletskoppen

Rutger

Recept van
Rutger

Makkelijk
(12) reviews

Ingrediënten

Het beslag

  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 40 milliliter melk
  • 0.25 theelepel kaneel (gemalen)
  • mespuntje zout
  • 60 gram pecannoten
  • 100 gram Zeeuwse bloem

Bereidingswijze

Het beslag

  • Meng roomboter, witte basterdsuiker, melk, kaneel en het zout door elkaar in een keukenmachine.
  • Hak de pecannoten fijn in de foodprocessor, maar maak ze niet té fijn.
  • Meng deze door het deeg en voeg als laatste de Zeeuwse bloem toe. Kneed goed door tot een egaal deeg.
  • Rol het deeg tot een rol van ongeveer 4 centimeter doorsnee, pak in in huishoudfolie en leg minimaal 1 uur in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met een silicone mat of bakpapier.
  • Snijd dunne plakjes van 2 à 3 millimeter van de bevroren rol en leg deze op een siliconen mat. Let op: de koekjes lopen uit.
  • Bak de koekjes in 10 à 11 minuten af. De koekjes moeten helemaal bruin zijn.
  • Laat iets afkoelen en haal van het siliconen matje af.
  • Laat verder afkoelen op een rooster.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.