Voorbereiding
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
 - Laat de abrikozen voor de glazuur 1 uur rijzen in water.
 
Banketbakkersroom
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
 - Breng in een pan 450 gram melk met het vanillemerg en -peul en 50 gram suiker aan de kook.
 - Roer de eidooiers met de rest van de suiker, melk en het zout los en roer de custardpoeder erdoor.
 - Schenk een scheutje warme melk over het eimengsel en roer het met een garde meteen goed door.
 - Schenk dit mengsel terug in de pan en roer alles goed door elkaar.
 - Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 2 minuten garen.
 - Stort de banketbakkersroom uit op een plat bord en bedek met plasticfolie.
 - Laat de banketbakkersroom goed afkoelen.
 
Deeg
- Doe voor het deeg alle ingrediënten in een kom en kneed kort door elkaar tot een soepel deeg.
 - Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
 - Rol het deeg uit tot een lap van 40 x 50 centimeter.
 - Verdeel de banketbakkersroom over het deeg, maar houd 5 centimeter aan één van de langere randen vrij.
 - Strooi de krenten en rozijnen gelijkmatig over de room.
 - Bestrijk de rand zonder vulling met water.
 - Rol het deeg op. Rol vanaf de lange rand mét room zodat u de rol goed kunt sluiten op de natte deegrand.
 - Snijd de rol in schijven van 2 centimeter.
 - Leg de deegschijven op de beklede bakplaat en laat ze op een warme plaats 40 minuten rijzen.
 - Verwarm de oven voor op 220°C.
 - Bak de koffiebroodjes 12 minuten in de voorverwarmde oven.
 
Glazuur
- Giet de abrikozen af en breng samen met gelei- en gewone suikers aan de kook. Kook 2 minuten door en pureer eventueel tot een gladde moes.
 - Maak glazuur van de poedersuiker en 20 gram water.
 - Bestrijk de afgekoelde broodjes met de abrikozenjam en glazuur.
 
                        
                                        
                                    
                    
                    
                                    
                    
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.