Terug

Komt cake komt kerst

Redvelvet cupcakejes met marsepein vormen samen een pracht van een kerstboom. Heerlijk zoet, van binnen en van buiten!

Kim G

Recept van
Kim G

Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Cupcakes (24 stuks)

  • 600 gram bloem
  • 10 gram baksoda
  • 480 milliliter karnemelk
  • 400 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 2 eieren (op kamertemperatuur)
  • 400 gram kristalsuiker
  • 60 gram cacao
  • 14 milliliter appelazijn
  • 25 milliliter vanille-extract
  • 10 druppels rode kleurstof
  • snufje zout

Cream cheese frosting

  • 300 gram monchou
  • 90 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 412.5 gram poedersuiker
  • 5 eetlepels vanille-extract
  • 5 druppels rode kleurstof
  • 5 druppels groene kleurstof

Marsepein

  • 500 gram amandelmeel
  • 500 gram poedersuiker
  • 5 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • druppels witte kleurstof
  • druppels zwarte kleurstof
  • eetbare stift (zwart)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine en toebehoren
  • Foodprocessor
  • Cupcake bakvorm 2x 12
  • Cupcake papieren vompjes
  • Siliconen spatels om in de kom mee te roeren
  • Steekvormpje vierkant
  • Steekvormpje kerst
  • Marsepeinroller
  • Satéprikker
  • Kleine garde
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes
  • 2 boterhamzakjes
  • Deegroller

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Cupcakes (24 stuks)

  • Klop boter en suiker in de mixer luchtig.
  • Voeg de eieren toe en klop totdat deze volledig zijn opgenomen.
  • Volg met het vanille extract en klop nogmaals.
  • Zeef vervolgens bloem, cacao en zout boven een kom.
  • Kleur de karnemelk met de rode kleurstof en voeg zowel de karnemelk als het bloemmengsel in drie delen aan het botermengsel toe.
  • Meng baksoda en appelazijn in een kopje, voeg aan het beslag toe en roer goed.
  • Plaats de cupcake vormpjes in de bakvormen en vul elk vormpje voor twee derde met het beslag.
  • Plaats de bakvormen in de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in 20 minuten gaar.

Cream cheese frosting

  • Klop boter, suiker en vanille extract in de mixer luchtig.
  • Voeg de monchou in delen toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel de frosting in twee delen. Meng het ene deel met de rode kleurstof, het andere deel met de groene kleurstof en bewaar beiden in twee boterhamzakjes.
  • Houd de zakjes boven de opening van de spuitzak (met spuitmondje) en knijp de twee kleuren tegelijk in de spuitzak.

Marsepein

  • Voeg amandelmeel en poedersuiker aan de foodprocessor toe en mix tot een geheel.
  • Schenk de vlierbloesemsiroop erbij en mix tot een kleverige pasta.
  • Schenk vervolgens 100 milliliter warm water erbij en mix totdat het mengsel een stevige structuur heeft.
  • Bestuif het aanrecht met een beetje poedersuiker en plaats hierop de marsepein.
  • Kneed met de hand (eventueel met handschoenen) tot 2 bollen (verhouding 5 staat tot 2).
  • Kleur de ene bol met de witte kleurstof en breng de ander bol op kleur met de zwarte variant tot de marsepein de juiste kleur heeft.
  • Rol met behulp van de marsepeinroller de bolletjes marsepein uit tot dunne plakken.
  • Steek met het ene steekvormpje 24 vierkantjes uit de witte marsepein en steek met de kerstvormpjes 24 kerstfiguurtjes uit de zwarte marsepein.
  • Verdeel de zwarte figuurtjes over de witte vierkantjes en schrijf met de eetbare stift de getallen 1 tot en met 24 op elk figuurtje.

Afwerken/decoratie

  • Steek het spuitmondje van de spuitzak in de cupcakes en hol de cakejes een klein beetje uit.
  • Spuit vervolgens de frosting in de cakes en decoreer met de figuurtjes van marsepein.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.