Terug

Koningscake met sinaasappel en bitterkoekjes

Annelies

Recept van
Annelies

Moeilijk
(3) reviews

Ingrediënten

Cake (voor 1 cakelaag)

  • 160 gram bitterkoekjes
  • 110 gram zachte roomboter
  • 380 gram witte basterdsuiker
  • 320 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren
  • 320 milliliter karnemelk
  • 1 sinaasappel, alleen de schil geraspt

Glazuur (voor 1 cakelaag)

  • 225 milliliter slagroom
  • 225 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 eetlepels oranjebitter

Kroon (optioneel)

  • 75 gram pure chocolade, in stukjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm oven voor op 150°C.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en boter.

Cake (voor 1 cakelaag)

  • Breek de bitterkoekjes in grove stukjes.
  • Mix de boter, de witte basterdsuiker, de bloem, het bakpoeder en het zout tot een fijn kruimelig mengel.
  • Meng in een kan de eieren, de karnemelk en de geraspte sinaasappelschil. Giet dit bij het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  • Spatel de bitterkoekjes erdoorheen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake voor 35 minuten.
  • (Eventueel: Herhaal dit recept voor meerdere lagen.)
  • Laat de cake volledig afkoelen.

Glazuur (voor 1 cakelaag)

  • Verwarm de slagroom, giet dit over de stukjes chocolade en meng tot glad mengsel.
  • Roer een paar eetlepels oranjebitter erdoor.
  • (Stapel de taartlagen en) bedek met het glazuur.

Kroon (optioneel)

  • Smelt de chocolade en smeer de gesmolten chocolade dun over het bakpapier op bakplaat.
  • Laat de chocolade hard worden.
  • Snijd de chocolade in driehoeken en spray met goud.
  • Plaats de stukken op bovenste laag als kroon.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.