E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Krijgt hij deze ook opgelost?

Voor haar eetbare kubus, maakt Anouk 3 verschillende gebakjes. Pecanbiscuit is de basis, die combineert ze met kokosvulling, kastanjecrème en lemoncurd. Ze gebruikt een vorm waarin ze de chocolade giet, zodat de buitenkant mooi strak wordt. Janny vindt dat deze 3 taartjes in perfecte harmonie zijn met elkaar. Ze zijn bitter, zuur en zoet. Knapperig en zacht, verschillende texturen. Kortom: in deze kubus wil je je tanden zetten!

Anouk

Recept van
Anouk

Taart
(7) reviews

Ingrediënten

Pecanbiscuit

  • 150 gram eiwitten
  • 110 gram kristalsuiker
  • 75 gram pecannoten (gepeld, ongebrand en ongezouten)
  • 30 gram bloem
  • poedersuiker voor bestuiven

Lemoncurd

  • 65 gram citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 65 gram roomboter
  • 1 ei

Italiaanse meringue

  • 120 gram eiwit
  • 240 gram kristalsuiker
  • 80 gram water

Banketbakkersroom

  • 200 gram volle melk
  • 20 gram kristalsuiker
  • 20 gram roompoeder
  • 0.5 vanillestokje

Kastanjecrème

  • 200 gram banketbakkersroom
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram gezoete kastanjepuree

Buitenkant kubus 1

  • 300 gram melk chocolade callets

Buitenkant kubus 2

  • 300 gram pure chocolade callets

Kokosvulling

  • 25 gram geraspte kokos (fijn)

Opbouw kubus 1

  • 10 gram geraspte kokos (fijn)

Opbouw kubus 2

  • 20 gram pecannoten (gepeld, ongebrand en ongezouten)

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Kubusvorm met vierkantjes van 3,5×3,5 centimeter (3x)
  • Keukenmachine met toebehoren
  • Hakmolen
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje
  • Thermometer
  • Steen om te tableren
  • Plamuurmes om te tableren

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pecanbiscuit

  • Klop het eiwit op en voeg 35 gram suiker toe als de eiwitten loskomen.
  • Klop op tot stijve pieken.
  • Maal de pecannoten fijn en voeg de overige suiker toe om er een broyage van te maken.
  • Voeg de bloem toe aan de broyage.
  • Spatel het mengsel door het opgeklopte eiwit.
  • Strijk uit over de bakplaat met bakpapier.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden.
  • Bak in 10 – 12 minuten gaar.
  • Bestrooi het werkblad met poedersuiker.
  • Stort het biscuit ondersteboven op het werkblad.
  • Haal direct het bakpapier voorzichtig los.
  • Laat afkoelen.

Lemoncurd

  • Verwarm de boter, suiker en citroenrasp tot de boter is gesmolten.
  • Voeg de citroensap toe en roer door.
  • Klop het ei los en voeg al roerend toe.
  • Blijf roeren tot de curd bindt.
  • Stort op een schaal en laat afkoelen.

Italiaanse meringue

  • Klop het eiwit los en voeg 40 gram suiker toe als de eiwitten loskomen.
  • Klop op tot stijve pieken.
  • Kook de overige suiker met het water tot een suikersiroop van 120 graden.
  • Giet langzaam, al kloppend, bij het eiwit.
  • Klop tot stijve pieken en op kamertemperatuur.

Banketbakkersroom

  • Snijd het vanillestokje door en schraap het merg eruit.
  • Maak een papje van de kookroompoeder met een scheutje melk.
  • Breng het vanillestokje, -merg, suiker en de overige melk aan de kook.
  • Giet de warme melk al roerend bij het papje.
  • Giet terug in de pan en laat koken tot het begint te binden.
  • Stort op een platte schaal, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Kastanjecrème

  • Klop de roomboter met de banketbakkersroom luchtig en romig.
  • Voeg de kastanjepuree toe en klop door.
  • Doe de crème in een spuitzak en laat rusten tot gebruik.

Buitenkant kubus 1

  • Smelt de melkchocolade callets au bain-marie.
  • Breng op temperatuur door te tableren op de steen.
  • Vul 9 kubussen in de vorm met de chocolade, tik de luchtbellen eruit en draai de vorm om zodat de overtollige chocolade eruit kan lopen.
  • Strijk de bovenkant glad door overtollige chocolade weg te halen.
  • Laat de chocolade stollen in de koelkast.

Buitenkant kubus 2

  • Smelt de pure chocolade callets au bain-marie.
  • Breng op temperatuur door te tableren op de steen.
  • Vul 9 kubussen in de vorm met de chocolade, tik de luchtbellen eruit en draai de vorm om zodat de overtollige chocolade eruit kan lopen.
  • Strijk de bovenkant glad door overtollige chocolade weg te halen.
  • Laat de chocolade stollen in de koelkast.

Kokosvulling

  • Schep 125 gram meringue in een bakje.
  • Spatel de geraspte kokos door de meringue.
  • Doe de vulling in een spuitzak.

Opbouw kubus 1

  • Steek vierkantjes uit het biscuit.
  • Vul kubusvorm 1 met kokosvulling, een laagje biscuit, kokosvulling en sluit af met biscuit.
  • Laat uitharden in de koelkast.
  • Los de kubussen en decoreer ze in een schuine hoek met kokosrasp.

Opbouw kubus 2

  • Steek vierkantjes uit het biscuit.
  • Vul kubusvorm 2 met kastanjecrème, een laagje biscuit, kastanjecrème en sluit af met biscuit.
  • Laat uitharden in de koelkast.
  • Rooster de pecannoten voor de garnering en laat ze afkoelen.
  • Los de kubussen en decoreer ze met een pecannootje.

Opbouw kubus 3

  • Steek vierkantjes uit het biscuit.
  • Vul 9 kubussen in de vorm met een laagje biscuit, lemoncurd, biscuit, lemoncurd en sluit af met biscuit.
  • Laat opstijven in de vriezer.
  • Los de kubussen en strijk ze speels af met Italiaanse meringue.
  • Brand de meringue met een gasbrandertje mooi bruin.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.