Terug

Kroketjes in roze kadetjes

Veganistische spinazie-kaaskroketten op een roze broodje, hoe spectaculair wil je het hebben? De broodjes krijgen hun roze kleur door het bietensap en de kroket wordt gevuld met een ragout van spinazie en veganistische kaas. Het geheel wordt geserveerd met veganistische aïoli. Een broodje kroket, zoals je hem waarschijnlijk nog nooit gegeten (en gemaakt) hebt!

Enzo

Recept van
Enzo

Moeilijk
(41) reviews

Ingrediënten

Roze kadetjes

  • 249 gram bloem
  • 75 gram volle havermelk
  • 75 gram bietensap
  • 12.75 gram verse gist
  • 25.5 gram plantaardige boter
  • 12.45 gram witte basterdsuiker
  • 4.5 gram grof zeezout
  • 3 eetlepels zwart sesamzaad

Spinazie kroketten

  • 450 gram spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 kleine ui
  • 151 gram bloem
  • 90 gram volle havermelk
  • 3 eetlepels vegan parmezaan van Gondino
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • 0.5 theelepel monosodium glutamaat
  • 600 gram paneermeel
  • 600 gram panko
  • 24 gram maïzena
  • 200 milliliter water
  • olie (frituur)

Vegan Aïoli

  • 4.5 eetlepel aquafaba
  • 1.5 eetlepel appelazijn
  • 0.5 eetlepel mosterd
  • 0.5 theelepel zout
  • 360 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1.5 theelepel citroensap
  • 3 teentjes knoflook

Opbouw

  • 1 handje babyspinazie

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Aluminiumfolie
  • Huishoudfolie
  • Kwastje
  • Frituurpan
  • Staafmixer
  • Hoge beker voor de staafmixer

Voorbereidingen

  • Blancheer de spinazie een avond van tevoren en druk onder een zwaar gewicht een nacht lang al het vocht eruit.
  • Verwarm de oven voor op 240 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier

Roze kadetjes

  • Meng de melk en bietensap en verwarm lauwwarm. Los de gist erin op.
  • Meng alle ingrediënten, behalve boter, door elkaar.
  • Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het loslaat van de kom.
  • Kneed daarna met de hand verder af.
  • Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en laat ze 20 minuten rijzen.
  • Sla de bolletjes plat en punt ze op tot kadetjes.
  • Bestrijk de kadetjes met water en besprenkel met zwart sesamzaad.
  • Dek af met ingevet keukenfolie.
  • Laat 80 minuten rijzen in rijskast of op een warme plek.
  • Leg de broodjes op een bakplaat.
  • Maak een dakje van aluminiumfolie, gebruik 2 hittebestendige glazen ter ondersteuning. Zorg dat het folie de broodjes niet raakt.
  • Bak de broodjes in ongeveer 8 minuten af in een voorverwarmde oven.

Spinazie kroketten

  • Verwarm de frituur op 180 graden.
  • Snij de spinazie fijn.
  • Snipper de ui.
  • Bak de spinazie, ui en knoflook voor een paar minuten in de olijfolie.
  • Roer 51 gram bloem er doorheen en laat volledig intrekken.
  • Voeg de melk toe om de roux te maken.
  • Roer de vegan parmezaan door de roux en breng op smaak met peper, nootmuskaat en monosodium glutamaat.
  • Laat het afkoelen in de koelkast.
  • Vorm 4 kroketjes van gelijk gewicht.
  • Maak een papje van de maizena, 100 gram bloem en het water.
  • Doe de paneermeel en panko in 2 afzonderlijke borden.
  • Rol de kroketjes eerst door de paneermeel, dan door het bloempapje en tot slot door de panko.
  • Frituur de kroketjes tot ze goudbruin zijn.

Vegan Aïoli

  • Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een hoge mengbeker en mix met de staafmixer.
  • Voeg vervolgens langzaam de olijfolie toe tot er een saus ontstaat.

Opbouw

  • Snijd de kadetjes open en besmeer ze met aioli.
  • Beleg ze met een paar blaadjes babyspinazie en leg daar een kroketje op.
  • Doe vervolgens nogmaals een klein beetje aïoli op de kroketjes en spies het broodje met een prikkertje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.