Terug

Kroon Juwelen

Erna

Recept van
Erna

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Moskovische cake

  • 18 eieren
  • 480 gram suiker
  • 430 gram bloem (plus extra om te bestuiven)
  • 30 gram maïzena
  • 270 gram roomboter (plus extra voor het invetten)

Bloedsinaasappelmousse

  • 20 gram gelatine
  • 1000 milliliter slagroom
  • 500 milliliter bloedsinaasappelpuree

Luchtige botercrème

  • 500 milliliter bloedsinaasappelpuree
  • 4 eidooiers
  • 40 gram maïzena
  • 2 eetlepels patentbloem
  • 250 gram suiker
  • 50 milliliter water
  • 4 eiwitten
  • 500 gram roomboter

Trempeervloeistof

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 200 milliliter water
  • 6 eetlepels mandarijnenlikeur

Samenstellen en garnering

  • fondant

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Pak drie springvormen erbij met een diameter van 25, 20 en 15 centimeter.
  • Vet deze in en bedek de bodem met een laag bakpapier.

Moskovische cake

  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken.
  • Verhit al roerende de eidooiers au-bain marie met de andere helft van de suiker tot 60°C.
  • Smelt de boter.
  • Zeef de bloem met de maïzena.
  • Spatel eerst de eidooiers door het eiwitschuim. Spatel vervolgens de bloem erdoor en daarna de boter.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in circa 25-45 minuten in de oven. De kleinere cake heeft minder lang nodig dan de grote cake.
  • Controleer na de baktijd de gaarheid van de cake door met een satéprikker in het midden de prikken. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  • Laat de cake afkoelen.

Bloedsinaasappelmousse

  • Week de gelatine.
  • Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
  • Verwarm de bloedsinaasappelpuree en laat de gelatine hierin oplossen.
  • Meng de slagroom door de bloedsinaasappelpuree.
  • Laat het iets afkoelen en laat het verder in de koelkast opstijven.

Luchtige botercrème

  • Verwarm de bloedsinaasappelpuree tot aan het kookpunt.
  • Meng in een kom de eidooiers met de maïzena, 50 gram suiker en de bloem tot een papje zonder klontjes.
  • Voeg dit al roerende aan de bloedsinaasappelpuree toe en breng het mengsel aan de kook. Laat een paar minuutjes doorkoken.
  • Giet het mengsel in een vochtige platte schaal en dek het af met plasticfolie om velletjes te voorkomen.
  • Doe de overgebleven suiker in een pan samen met het water en verhit tot 114°C.
  • Klop de eiwitten op hoge snelheid stijf.
  • Als de suikersiroop 118°C heeft bereikt, zet de mixer op gemiddelde snelheid en giet de suiker langzaam bij de eiwitten. Blijf net zolang mixen tot het afgekoeld is tot kamertemperatuur.
  • Klop in de andere kom de boter tot deze luchtig en romig is.
  • Voeg de vruchtenpasta toe tot deze is opgenomen.
  • Voeg daarna de opgeslagen eiwitten toe en roer voorzichtig tot een egale botercrème.

Trempeervloeistof

  • Breng het water en de suiker aan de kook tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de likeur toe en laat het vervolgens afkoelen.

Samenstellen en garnering

  • Snijd iedere cake horizontaal doormidden.
  • Per cakelaag: trempeer de cake, spuit aan de buitenste rand een ring met de botercrème, spuit de mousse in het midden en bedek met een cakelaag van hetzelfde formaat. Herhaal dit met alle cakes.
  • Smeer de cakes in met een dunne laag botercrème en stapel op elkaar.
  • Bekleed de taart met rolfondant.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.