Terug

Kruimelvlaaitjes

Robèrt maakt kleine kruimelvlaaitjes. Vul ze met fruit naar keuze. Hap slik weg!

Taart
Makkelijk
(14) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 100 gram suiker
  • 200 gram boter (in blokjes)
  • 300 gram bloem
  • 1 ei
  • snuf zout

Vulling

  • 500 gram fruit naar keuze, bijv. ontpitte kersen, stukjes appel of abrikoos
  • kaneel

Kruimels

  • 100 gram suiker
  • 200 gram koude boter
  • 300 gram bloem
  • snuf zout

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 ⁰C.

Bakgereedschap

  • Wegwerpbakvormpjes van 10 cm Ø

Bodem

  • Meng voor de bodems de bloem met de suiker en het zout. Voeg de boter en het ei toe en meng alles kort tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ca. 3 mm dik.
  • Steek rondjes van 10 cm Ø uit en bekleed hiermee de bodem van de bakvormpjes.

Vulling

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en breng hiervan een laag van ca. 1 cm aan op het deeg in de bakvormpjes.

Kruimels

  • Meng voor de kruimels de suiker en de boter door elkaar.
  • Voeg de bloem en het zout toe en wrijf alle ingrediënten met je vingertoppen tot grove kruimels.
  • Bestrooi de vlaaitjes royaal met de kruimels.
  • Bak de vlaaitjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
  • Laat afkoelen en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.