E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Droomjurk delicatesse

Deze biscuittaart is erg zacht van smaak. Het frisse van de lemoncurd combineert goed met de vanille en mokka botercrème. Om te smullen dus!

Mitchell

Recept van
Mitchell

Taart
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 12 eieren
  • 400 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels zout
  • 300 gram bloem

Lemoncurd crème

  • 70 milliliter citroensap
  • 60 milliliter limoncello
  • 200 gram kristalsuiker
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren
  • 200 gram mascarpone
  • 100 gram slagroom

Vanille en mokka botercrème

  • 14 eiwitten
  • 650 gram kristalsuiker
  • 880 gram ongezouten roomboter
  • 3 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels espressopoeder

Decoratie

  • 200 gram frambozen
  • Rode kleurgel
  • Gele kleurgel
  • 100 gram witte fondant
  • 20 rode eetbare viooltjes
  • 20 gele eetbare viooltjes

Bereidingswijze

Een aangesneden lemoncurd taart met botercrème van Mitchell.

Deze taart, gemaakt van biscuit met een vulling van lemoncurd en botercrème, valt in de smaak bij Janny. “Het is een heel mals biscuit, lekker zacht. Een zeer prettig eetbare taart!”

Bakbenodigdheden

  • Bakblik (20 centimeter)
  • Bakpapier
  • Bakspray
  • Spatel
  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef
  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Banketbakkersmes
  • Pan
  • Handmixer
  • Garde
  • Spuitzak
  • Spuitmond
  • Paletmes

Voorbereiding voor de lemoncurd taart

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.

Biscuit cake

  • Klop de eieren met suiker en zout luchtig in een staande mixer.
  • Zeef de bloem beetje bij beetje door het beslag heen. Vouw het met een spatel voorzichtig door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 4 bakvormen.
  • Bak in 40 minuten gaar.

Lemoncurd crème

  • Smelt au-bain-marie het citroensap, limoncello, suiker en roomboter.
  • Voeg beetje bij beetje een ei en een eigeel toe. Roer rustig door tot het ingedikt is.
  • Giet de curd op een plaat en laat het ongeveer 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Klop de lemoncurd met de mascarpone en slagroom op.

Vanille en mokka botercrème

  • Meng de eiwitten met suiker au-bain-marie tot 70 graden.
  • Mix het eiwit-mengsel in een mixer tot hij stijf is en er pieken vormen.
  • Zet de eiwitten terug in de koelkast om af te koelen voor ongeveer 5 tot 10 minuten.
  • Doe de eiwitten terug in de mixer. Voeg de boter blokje voor blokje toe aan de eiwitten.
  • Haal de helft van de botercrème uit de mengkom en mix hier het vanille-extract doorheen.
  • Meng het espressopoeder met een paar druppels water. Voeg bij de andere helft van de botercrème de espresso toe om een mokka botercrème te maken.

Opbouw van de lemoncurd taart

  • Strijk op het eerste biscuit een laag mokka botercrème.
  • Stapel het volgende biscuit op de botercrème. Besmeer dit biscuit met vanille botercrème aan de buitenkant en frambozen aan de binnenkant.
  • Leg het volgende biscuit erop. Smeer de lemoncurd crème op deze laag.
  • Maak de taart af met de laatste biscuit laag. Strijk de taart rondom af met vanille botercrème.
  • Kneed de fondant met rode kleurstof tot er een marmereffect ontstaat. Rol de fondant uit en snijd het lijfje van de jurk eruit.
  • Spuit de jurk met botercrème op de taart.
  • Decoreer de taart af met viooltjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.