Terug

Lentecake

Robèrt maakt een luchtige cake in de vorm van een lammetje. De spijs kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken!

Makkelijk
(4) reviews

Ingrediënten

Lentecake

  • 120 gram ei
  • 30 gram eigeel
  • 130 gram suiker
  • 6 gram citroenrasp
  • 1 gram zout
  • 110 gram amandelspijs
  • 165 gram boter
  • 145 gram bloem

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.

Bakgereedschap

  • Ingevet cakeblik in de vorm van een lammetje

Lentecake

  • Meng de amandelspijs, de citroenrasp, de suiker en het zout in de keukenmachine.
  • Voeg al draaiende de eieren en het eigeel toe.
  • Draai in een andere kom de boter zalvig, voeg de bloem toe en klop de massa luchtig.
  • Meng de botermassa door de eiermassa.
  • Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake op 140 graden, ongeveer 50-60 minuten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.