E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Lentecake

Robèrt maakt een luchtige cake in de vorm van een lammetje. De spijs kun je kant en klaar kopen, maar ook zelf maken!

Cake
(12) reviews

Ingrediënten

Lentecake

  • 120 gram ei
  • 30 gram eigeel
  • 130 gram suiker
  • 6 gram citroenrasp
  • 1 gram zout
  • 110 gram amandelspijs
  • 165 gram boter
  • 145 gram bloem

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.

Bakgereedschap

  • Ingevet cakeblik in de vorm van een lammetje

Lentecake

  • Meng de amandelspijs, de citroenrasp, de suiker en het zout in de keukenmachine.
  • Voeg al draaiende de eieren en het eigeel toe.
  • Draai in een andere kom de boter zalvig, voeg de bloem toe en klop de massa luchtig.
  • Meng de botermassa door de eiermassa.
  • Vul het cakeblik met het beslag en bak de cake op 140 graden, ongeveer 50-60 minuten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.