Terug

Liefde voor het leven! – Nougatine showstuk

Het nougatine showstuk van Elizabeth bestaat niet alleen uit nougatine. Ze combineert hem met croquembouche, gevulde soezen met een laagje karamel. Het hart staat centraal en maakt het een echt liefdesspektakel. Om (samen met je geliefde) van te smullen!

Elizabeth

Recept van
Elizabeth

Expert
(0) reviews

Ingrediënten

Nougatine

  • 500 gram amandelschaafsel
  • 250 milliliter water
  • 250 gram glucose
  • 50 gram boter
  • 1000 gram suiker

Soezenbeslag

  • 50 gram boter
  • 50 gram melk
  • 50 gram water
  • 75 gram bloem
  • 3 eieren

Banketbakkersroom

  • 250 milliliter melk
  • 0.5 vanillestokje
  • 50 gram suiker
  • 1.5 eidooiers
  • 23 gram custardpoeder

Karamel

  • 500 gram suiker
  • 125 gram water
  • 125 gram glucose
  • kandijsuiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Siliconen bakmat
  • Bakplaat
  • Vul spuitmondje
  • Spuitzakken
  • Garde
  • Bakkwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Nougatine

  • Rooster de amandelen voor 20 minuten op 150 graden.
  • Breng de suiker, water en glucose aan de kook.
  • Bedek de pan met een deksel voor 5 minuten.
  • Zet daarna het vuur zachter en kook tot de karamel amberkleurig is.
  • Haal van het vuur en meng de warme amandelen erdoor.
  • Voeg de boter toe en roer goed door tot een geheel.
  • Giet de massa op een siliconenmat en kneed met behulp van de mat door tot het mengsel ongeveer 35 graden is.
  • Rol de nougatine uit tot 4 centimeter dik.
  • Snijd de volgende vormen uit: 3x ring van ø 16 centimeter, 1x hartvorm en 3x driehoeken.
  • Warm de nougatine op in de oven als hij hard is geworden.
  • Laat goed afkoelen voordat je ze aan elkaar gaat plakken.

Soezenbeslag

  • Breng de boter, melk en water samen aan de kook.
  • Zet het vuur laag en meng de bloem erdoor.
  • Laat het mengsel al roerend circa 5 minuten garen op laag vuur.
  • Meng de eieren 1 voor 1 stevig door het beslag.
  • Schep het beslag in een spuitzak.
  • Spuit mooie soezen op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de soezen in circa 20 minuten gaar.

Banketbakkersroom

  • Meng een scheutje melk met de eidooiers, klop goed door.
  • Voeg de helft van de suiker en de custardpoeder toe en meng opnieuw goed.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Breng de overige melk met het vanillestokje en -merg aan de kook.
  • Verwijder het vanillestokje als de melk kookt.
  • Giet al roerend de helft van de hete melk bij de eidooiers en roer goed door.
  • Giet alles terug in de pan en breng al roerend aan de kook.
  • Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken.
  • Giet de banketbakkersroom in een schaal en dek deze af met plasticfolie direct op de room.
  • Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer de room door voor gebruik en doe in een spuitzak met een vul spuitmondje.

Karamel

  • Verwarm de suiker, water en glucose tot een mooie karamel.

Opbouw

  • Vul de soezen met banketbakkersroom.
  • Dip ze in de karamel.
  • Besprenkel enkele soezen met kandijsuiker.
  • Begin met een ronde schijf nougatine.
  • Verdeel daarop, op de zijkant, een ring soezen.
  • Leg daarop weer een ronde nougatine.
  • Herhaal met de soezen en een schijf nougatine.
  • Plak alles met een beetje karamel aan elkaar.
  • Verdeel op de laatste schijf een rand driehoekjes nougatine.
  • Zet daarachter in het midden het grote hart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.