E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

De 41-jarige Elizabeth is geboren in de Dominicaanse republiek, maar opgegroeid op Aruba. Ze kwam naar Nederland voor haar studie en is hier inmiddels gesetteld met haar man en 4 kinderen. Het geloof staat centraal in haar gezin. Elizabeth werkt in het ziekenhuis als verpleegkundige en neemt regelmatig een stukje taart mee voor haar collega’s. Zij kwamen dan ook op het idee om haar op te geven voor Heel Holland Bakt. En zo geschiedde.

Bakken maakt Elizabeth blij, omdat het andere mensen blij maakt. Een taart is volgens haar als een cadeautje; de buitenkant is mooi, maar als je de binnenkant ziet moet je er nog blijer van worden. Daar zorgt Elizabeth wel voor met haar exotische smaken. Als ze in de keuken staat denkt ze vaak terug aan Aruba. Het strand, de wind, de muziek en het geluid van de golven. En daar voegt ze zelf graag een flinke portie zang aan toe.

Vroeger stond Elizabeth vaak met haar moeder in de keuken. Die leerde haar dat je gewoon moet doen en durven. Dat past Elizabeth nog altijd toe tijdens het bakken. Elizabeth weet trouwens al zeker dat ze het Heel Holland Bakt-avontuur gaat winnen. Want of ze de finale nou haalt of niet, alles wat ze onderweg leert en tegenkomt is voor haar al pure winst.

Recepten van
Elizabeth