Bakbenodigdheden
- Staande mixer met toebehoren
- Deegroller
- Bakplaat
- Bakkwast
- Bakmatten air 2x
- Vershoudfolie
- Aluminiumfolie
Bladerdeeg
- Meng alle ingrediënten voor het bladerdeeg en kneed kort door.
- Zorg dat de stukken boter zichtbaar blijven.
- Verpak in folie en koel voor 30 minuten.
- Rol het deeg uit tot 7 millimeter dikte.
- Vouw het deeg in de lengte van onderen ⅓ naar binnen en van boven ⅔.
- Vouw daarna het hele deeg dubbel.
- Draai een kwartslag, rol weer uit en herhaal het vouwen.
- Maak met 1 vinger een afdruk in het deeg.
- Verpak in folie en koel weer 30 minuten.
- Rol weer uit tot 7 millimeter dikte en herhaal het vouwen, draaien, uitrollen en vouwen weer.
- Maak met 2 vingers een afdruk in het deeg.
- Verpak in folie en koel weer 30 minuten.
- Rol weer uit tot 7 millimeter dikte en herhaal het vouwen, draaien, uitrollen en vouwen nog een laatste keer.
- Maak met 3 vingers een afdruk in het deeg.
- Verpak in folie en koel weer 30 minuten.
- Rol het deeg uit tot 1,5 millimeter dikte en rol het strak op.
- Verpak in folie en koel voor 30 minuten.
Samsa
- Verwarm de oven voor op 210 graden met een bakplaat met bakmatje erin.
- Snijd het lamsvlees in blokjes en snipper de ui.
- Meng met elkaar en roer ook de kruiden erdoor.
- Snijd de rol bladerdeeg in plakjes van 1,5 centimeter en rol ze uit tot 1 millimeter dikte.
- Vul met de vulling en vouw tot een driehoek.
- Splits het ei. Klop het eigeel en het eiwit afzonderlijk los.
- Dip de onderkant van de samsa in het eiwit en plaats ze op de hete bakplaat.
- Bestrijk de bovenkant met eigeel en bestrooi met nigella zaden.
- Bak de samsa 10 minuten.
- Haal de samsa uit de oven, bedek de bodem van de oven met aluminiumfolie. Dit bootst het effect van een kleioven na en geeft het een karakteristieke smaak.
Let op: Bakken met aluminiumfolie in de oven is niet zonder gevaar, het kan vlam vatten. Houd de oven tijdens het bakken goed in de gaten of sla deze stap over.
- Draai de bakplaat en plaats in het midden van de oven.
- Bak voor nog eens 10-15 minuten, tot goudbruin.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.