Terug

Liefde kent geen grenzen – Liefde gaat door de maag

Deze bruidstaart is gemaakt van drie verschillende soorten taart. Een Russische honingtaart, vanille aardbeientaart met Zwitserse room en een Napoleon; een bladerdeegtaartje met Zwitserse room en frambozenjam. Het geheel is afgewerkt met gele marmer botercrème en een isomalt versiering.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Taart
Moeilijk
(13) reviews

Ingrediënten

Medovik

  • 230 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloemenhoning
  • 4 theelepels baksoda 
  • 800 gram tarwebloem

Frambozenjam

  • 200 gram frambozen 
  • 80 gram geleisuiker speciaal

Zwitserse room

  • 1,5 liter melk 
  • 260 gram kristalsuiker 
  • 40 gram vanillesuiker
  • 2 vanillestokjes 
  • 150 gram custardpoeder
  • 750 milliliter slagroom

Roomkaas melk crème

  • 200 gram crème fraîche
  • 1 blikje gecondenseerde melk 
  • 200 gram roomkaas
  • 300 gram slagroom 
  • 30 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels vanille aroma

Vanille biscuit

  • 15 eieren 
  • 375 gram fijne kristalsuiker 
  • 335 gram tarwebloem
  • 40 gram maïzena 
  • 1/2 theelepel zout 
  • Rasp van 2 citroenen
  • 1 vanillestokje

Trempeersiroop

  • 200 gram kristalsuiker 
  • 200 gram water 
  • 2 eetlepels vanille aroma

Gekarameliseerde hazelnoten

  • 225 gram suiker
  • 52,5 gram eiwit
  • 150 gram witte hazelnoten

Zwitserse meringue botercrème

  • 750 gram eiwit 
  • 1300 gram kristalsuiker
  • 2100 gram ongezouten roomboter 
  • 6 eetlepels vanille aroma

Napoleon

  • 400 gram bladerdeeg
  • 500 gram Zwitserse room (van recept)

Garnering

  • 500 gram aardbeien
  • Gele kleurstof
  • 400 gram isomalt
  • Turquoise kleurstof

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Bakmatje
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Zeef
  • Rasp
  • Taartring van ø 15 centimeter
  • Taartring van ø 20 centimeter
  • 2 x bakvorm van ø 22 centimeter
  • Taartkarton van ø 15 centimeter met gat in het midden
  • Taartkarton van ø 20 centimeter met gat in het midden
  • Taartkarton van ø 25 centimeter met gat in het midden
  • Dowels
  • Tule sjabloon 
  • Taartschraper 
  • Vershoudfolie
  • Korstprikker
  • Wasknijpers
  • Deegroller
  • Bakkwast

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 graden convectie. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of een bakmatje. 
  • Bekleed de 2 bakvormen van ø 22 centimeter met bakpapier en vet ze in. 

Medovic

  • Smelt de roomboter en suiker in een diepe kookpan.
  • Voeg de eieren, baksoda en honing toe terwijl je continu roert met een garde.
  • Laat voor zo’n 10 minuten koken tot het beslag een mooie karamel kleur krijgt. 
  • Haal van het vuur en roer de gezeefde bloem er in delen met een pollepel of spatel doorheen. 
  • Als het beslag vaster begint te worden, stort je het uit op het aanrecht samen met de overgebleven bloem. 
  • Kneed tot een soepel deeg. Je hoeft niet alle bloem te gebruiken. 
  • Verdeel in stukken, rol uit op een siliconen bakmat en steek plakken uit met de taartring van ø 20 centimeter.
  • Leg op de bakplaat en prik gaatjes in het deeg met de korstprikker. 
  • Bak de plakken af in 3 minuten.
  • Laat afkoelen.

Frambozenjam

  • Kook de frambozen en geleisuiker speciaal voor een paar minuten. 
  • Zeef de jam en giet op een platte schaal. 
  • Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen. 

Zwitserse room

  • Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
  • Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
  • Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde. 
  • Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook voor zo’n 2 minuten. 
  • Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie. 
  • Laat afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf. 
  • Klop de afgekoelde banketbakkersroom los en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. 
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Roomkaas melkcrème

  • Klop alle ingrediënten tot een gladde lobbige crème. 

Vanille biscuit

  • Verwarm de oven op 165 graden convectie.
  • Splits de eieren. 
  • Klop de eiwitten schuimig in een staande mixer.
  • Voeg geleidelijk de suiker, zout en de geraspte citroen toe.
  • Klop verder tot stijve pieken. 
  • Zet de mixer wat zachter en voeg de eigelen geleidelijk toe.
  • Zet de mixer uit zodra ze zijn opgenomen. 
  • Spatel de gezeefde bloem, maïzena en gemalen kardemom door het beslag. Meng tot alle bloem is opgenomen. 
  • Verdeel het beslag over de bakvormen van ø 22 centimeter.
  • Bak de biscuits gaar in 25-30 minuten. 

Trempeersiroop

  • Kook de suiker met het water tot de suiker is opgelost. 
  • Voeg de vanille aroma toe en laat afkoelen.

Gekarameliseerde hazelnoten

  • Maal de hazelnoten grof. 
  • Roer de suiker en het eiwit erdoor. 
  • Stort op een bakplaat en bak in 15 minuten af op 160 graden. 
  • Laat afkoelen. 
  • Maal nogmaals grof. 

Zwitserse meringue botercrème

  • Verwarm de eiwitten met de suiker au bain-marie tot 70 graden.
  • Haal van de warmtebron en klop het mengsel stijf met de mixer. 
  • Voeg de roomboter blokje voor blokje toe. 
  • Voeg de vanille aroma toe en mix tot een gladde crème. 
  • Schep een deel apart dat je wit houdt. 
  • Kleur de rest met gele kleurstof tot een geel marmer effect. Spatel niet te lang!

Opbouw Napoleon

  • Verwarm de oven op 180 graden hetelucht. 
  • Rol het bladerdeeg dun uit en snijd in 7 cirkels van ø 15 centimeter.
  • Prik gaatjes in het deeg met een korstprikker.
  • Bak de plakken bladerdeeg af voor ongeveer 20 minuten.
  • Leg een plak bladerdeeg op een taartkarton van ø 15 centimeter. 
  • Verdeel daarop een laag Zwitserse room, bladerdeeg, Zwitserse room, bladerdeeg en jam. 
  • Herhaal en eindig met een plak bladerdeeg. 
  • Smeer de taart af met gele marmeren botercrème. 
  • Zet koel tot je gaat opbouwen. 

Tip: Zelf bladerdeeg maken? Klik hier voor Zeinab’s recept en gebruik daarvan de dubbele hoeveelheden. 

Opbouw Vanille aardbeientaart

  • Bouw de taart op, op het grootste taartkarton. 
  • Steek een lange dowel in het midden door het gat. 
  • Snijd de biscuits doormidden. 
  • Trempeer elke laag met siroop. 
  • Snijd de aardbeien in plakjes.
  • Spuit op elke laag een dijkje van botercrème. 
  • Vul het midden met Zwitserse room, gekarameliseerde hazelnoten en aardbeien. 
  • Smeer de taart af met gele marmeren botercrème.
  • Zet koel tot je gaat opbouwen. 

Opbouw Medovik

  • Bestrijk elke plak medovik met een dunne laag roomkaas melkcrème. 
  • Stapel alle plakken op elkaar. 
  • Smeer de taart af met witte botercrème. 
  • Plaats het tule sjabloon op de taart en smeer het in met gele botercrème.
  • Spuit goud. 
  • Herhaal voor de andere kant van de taart.
  • Haal het sjabloon voorzichtig van de taart. 
  • Zet koel tot je gaat opbouwen. 

Isomalt decoratie

  • Verwarm de oven op 135 graden. 
  • Smelt de isomalt tot 170 graden. 
  • Laat de isomalt 15 minuten in de oven staan, zodat de isomalt helemaal helder wordt.
  • Roer de turquoise kleurstof er doorheen. 
  • Leg een siliconen bakmat over een glas, vouw het dicht met wasknijpers. 
  • Giet de isomalt hier overheen. 
  • Laat hard worden en verwijder voorzichtig van de bakmat. 

Opbouw

  • Steek de dowels in de grootste taarten voor stevigheid. 
  • Plaats de medovik op de vanille biscuit. 
  • Plaats de napoleon op de medovik. 
  • Zet de isomalt decoratie bovenop de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.