Terug

Liefde kent geen grenzen – Zongebakjes

Van deze bolgebakjes gaat de zon schijnen! Ze zijn gemaakt van een sloffenbodem met banketbakkersroom en gevuld met een hartje van frambozengelei, mango bavarois en een witte chocolade glazuur.

Zeinab

Recept van
Zeinab

Moeilijk
(4) reviews

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 200 milliliter melk 
  • 35 gram kristalsuiker 
  • 5 gram vanillesuiker 
  • ¼ vanillestokje 
  • 20 gram custardpoeder

Sloffenbodem

  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • Rasp van 1 citroen
  • 1/2 theelepel zout

Frambozen gelei

  • 250 gram frambozen (vriezer)
  • 12 gram gelatineblaadjes (halal)
  • 65 gram kristalsuiker 
  • 12 gram maïzena

Mangobavarois

  • 50 gram suiker
  • 300 gram slagroom
  • 11 gram gelatineblaadjes (halal)
  • 190 gram mangopuree

Glazuur

  • 125 gram glucose 
  • 40 gram water
  • 75 gram slagroom 
  • 250 gram witte chocolade 
  • 12 gram gelatineblaadjes (halal) 
  • 250 gram afdekgelei 
  • Gele gel kleurstof

Garnering

  • 100 gram frambozen

Bereidingswijze

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Zeef 
  • Spuitzakken
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • 10 Bakringen van ø 6 centimeter
  • Siliconen bolvorm van ø 6 centimeter
  • Siliconen kleine hartvorm 
  • 10 Gouden kartonnetjes rond
  • Thermometer

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Vet de bakringen in. 
  • Week de gelatine in koud water. 

Banketbakkersroom

  • Verwarm ⅘ van de melk met de suiker, vanillesuiker en het leeg geschraapte vanillestokje in een pan.
  • Meng de rest van de melk met de custardpoeder.
  • Giet een deel van de warme melk bij het custardpapje en roer door met een garde. 
  • Giet terug in de pan en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook voor zo’n 2 minuten. 
  • Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie. 
  • Laat afkoelen.
  • Mix nog even door en doe in een spuitzak. 

Sloffenbodem

  • Meng de kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker, roomboter, zout, citroenrasp en ei.
  • Voeg de gezeefde bloem en bakpoeder toe en meng tot een glad deeg. 
  • Rol uit tot 5 millimeter dikte en steek deegjes van ø 6 centimeter uit. 
  • Leg de deegjes op de bakplaat met bakpapier en zet de bakringen er omheen. 
  • Verdeel de banketbakkersroom over de deegjes, houd zo’n 3 millimeter afstand tot de rand. 
  • Bak de sloffenbodems af in 20 minuten tot ze goudbruin zijn. 
  • Verwijder de bakringen en laat afkoelen op een rooster. 

Frambozengelei

  • Mix de kristalsuiker en de maïzena. 
  • Voeg de frambozen toe.
  • Breng aan de kook en laat 1-2 minuten koken. 
  • Voeg de gelatine toe en roer door tot het is opgelost. 
  • Haal het mengsel door een zeef en doe in een spuitzak. 
  • Vul de hartvormpjes met de gelei en zet in de vriezer tot gebruik. 

Mango bavarois

  • Klop slagroom en suiker lobbig.
  • Verwarm de mangopuree in een pannetje tot 30 graden en laat de gelatine erin oplossen. 
  • Spatel een derde deel van de slagroom door de mangopuree.
  • Roer met een garde door en spatel de rest van de slagroom erdoor. 
  • Schenk de bavarois in een spuitzak.
  • Vul de bolgebakjes met de bavarois. 
  • Haal de bevroren frambozengelei uit de vormpjes. 
  • Druk in elk bolletje ondersteboven een frambozengelei hartje, zodat je een hartvorm ziet als je het gebakje doorsnijdt. 
  • Laat opstijven in de vriezer. 

Glazuur

  • Meng de slagroom met het water, de glucose en de afdekgelei in een steelpan en breng aan de kook.
  • Doe de chocolade en gelatine in een hittebestendige mengkom. 
  • Giet het warme slagroom-mengsel er overheen. 
  • Voeg de gele kleurstof toe en meng goed. 
  • Laat afkoelen tot ongeveer 32 graden. 

Opbouw

  • Haal de bevroren mango bavarois uit de vorm. 
  • Dip de halve bollen ondersteboven in de gelei. 
  • Zet elk bolletje op een sloffenbodem. 
  • Decoreer met een framboos. 
  • Zet elk gebakje op een gouden kartonnetje.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.