Terug

Life begins at 50

Joris

Recept van
Joris

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg I

  • 450 gram Zeeuwse bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 citroen
  • 300 gram ongezouten boter
  • 1 ei

Frangipane

  • 225 gram blanke amandelen
  • 45 gram suiker
  • 100 gram ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 25 gram Zeeuwse bloem
  • 1 citroen (rasp)

Marsepein

  • 200 gram blanke amandelen
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit

Royal Icing

  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel citroensap
  • 500 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een abrahamvorm klaar of maak een sjabloon van karton of bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Deeg I

  • Zeef de bloem boven een mengkom en voeg basterdsuiker, bakpoeder en zout toe.
  • Rasp de schil van de citroen en kneed dit samen met de boter door het bloemmengsel.
  • Voeg als laatste het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat rusten in de koelkast.

Frangipane

  • Maak amandelspijs door de amandelen fijn te hakken in een keukenmachine. Voeg de suiker en rasp van de citroen toe en blijf mixen tot een stevige spijs.
  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de spijs toe aan de boter en klop door elkaar.
  • Voeg eieren, bloem en likeur toe en klop tot een soepele frangipane.
  • Doe in een spuitzak en laat rusten in de koelkast.

Deeg II

  • Haal het deeg uit de koeling en verdeel in twee delen.
  • Rol een deegbal uit, snijd de Abrahamvorm er uit en leg op de bakplaat.
  • Spuit de frangipanevulling op het deeg, laat de randen vrij.
  • Rol de tweede deegbal uit en leg deze over de vulling. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg netjes af.
  • Bak de Abraham in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Marsepein

  • Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker toe en blijf mixen.
  • Voeg vervolgens het ei toe en meng het geheel tot een soepel marsepein. Voeg indien nodig wat water toe.
  • Laat rusten tot gebruik.

Royal Icing

  • Klop de eiwitten licht op.
  • Voeg het citroensap toe en meng goed door. Klop vervolgens voorzichtig de poedersuiker door de eiwitten tot een mooie icing.
  • Breng de icing indien gewenst op kleur met kleurstof.

Decoreren

  • Zodra de Abraham afgekoeld is, decoreer de koek met marsepein en icing.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.