E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Life begins at 50

Joris

Recept van
Joris

Koekjes
(1) reviews

Ingrediënten

Deeg I

  • 450 gram Zeeuwse bloem
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 citroen
  • 300 gram ongezouten boter
  • 1 ei

Frangipane

  • 225 gram blanke amandelen
  • 45 gram suiker
  • 100 gram ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 25 gram Zeeuwse bloem
  • 1 citroen (rasp)

Marsepein

  • 200 gram blanke amandelen
  • 400 gram kristalsuiker
  • 1 eiwit

Royal Icing

  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel citroensap
  • 500 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een abrahamvorm klaar of maak een sjabloon van karton of bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.

Deeg I

  • Zeef de bloem boven een mengkom en voeg basterdsuiker, bakpoeder en zout toe.
  • Rasp de schil van de citroen en kneed dit samen met de boter door het bloemmengsel.
  • Voeg als laatste het ei toe en kneed tot een soepel deeg.
  • Laat rusten in de koelkast.

Frangipane

  • Maak amandelspijs door de amandelen fijn te hakken in een keukenmachine. Voeg de suiker en rasp van de citroen toe en blijf mixen tot een stevige spijs.
  • Klop de boter luchtig.
  • Voeg de spijs toe aan de boter en klop door elkaar.
  • Voeg eieren, bloem en likeur toe en klop tot een soepele frangipane.
  • Doe in een spuitzak en laat rusten in de koelkast.

Deeg II

  • Haal het deeg uit de koeling en verdeel in twee delen.
  • Rol een deegbal uit, snijd de Abrahamvorm er uit en leg op de bakplaat.
  • Spuit de frangipanevulling op het deeg, laat de randen vrij.
  • Rol de tweede deegbal uit en leg deze over de vulling. Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg netjes af.
  • Bak de Abraham in 20 tot 25 minuten goudbruin.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Marsepein

  • Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker toe en blijf mixen.
  • Voeg vervolgens het ei toe en meng het geheel tot een soepel marsepein. Voeg indien nodig wat water toe.
  • Laat rusten tot gebruik.

Royal Icing

  • Klop de eiwitten licht op.
  • Voeg het citroensap toe en meng goed door. Klop vervolgens voorzichtig de poedersuiker door de eiwitten tot een mooie icing.
  • Breng de icing indien gewenst op kleur met kleurstof.

Decoreren

  • Zodra de Abraham afgekoeld is, decoreer de koek met marsepein en icing.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.