Terug

Limburgs flammkeukske

Deze Limburgs flammkeukske zit boordevol met smaken uit het Zuiden van Nederland.

Cas

Recept van
Cas

Makkelijk
(6) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 150 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • snufje zout
  • 90 milliliter water

Topping

  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram groene aspergetips
  • 80 gram serranoham
  • 150 gram zeekraal
  • 15 stuks sweety drops (vervangbaar door een tweekleuren paprika)
  • 10 gram roze peper (hele korrels)

Afwerken/decoratie

  • scheutje Italiaanse olijfolie

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Snijplank
  • Knoflookpers
  • Kommen (2 stuks)
  • Bakpapier
  • Pizzaschep
  • Pizzasteen
  • Deegroller
  • Steelpan
  • Vergiet

Voorbereidingen

  • Steek de barbecue aan en zorg voor flink wat hitte (300 graden).
  • Verwarm de pizzasteen minimaal 20 minuten voor gebruik.

Deeg

  • Pers de teentjes knoflook.
  • Plaats de bloem op het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Voeg 90 milliliter water, knoflook, olijfolie en zout toe.
  • Kneed het mengsel tot een soepel deeg en bestuif het tussendoor met een beetje bloem. Laat het deeg een paar minuten rusten.
  • Ga ondertussen verder met de topping.
  • Bestuif het aanrecht met een royale laag bloem en rol het deeg met een deegroller dun uit. Bestuif de pizzaschep met bloem en plaats de deegbodem hierop.
  • Beleg vervolgens de bodem met het kruidenroomkaasmengel, asperges, ham, zeekraal, roze peper en de sweet drops.
  • Plaats de flammkuchen op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 3 minuten goudbruin en knapperig.

Topping

  • Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen.
  • Plaats de plakken serranoham voorzichtig op de voorverwarmde pizzasteen en bak in 3-4 minuten krokant. Haal de ham met de pizzaschep van de steen af.
  • Breng een pan met water aan de kook en blancheer de groene aspergetips 2 minuten. Giet de aspergetips af in een vergiet en spoel ze na met koud water tot ze volledig zijn afgekoeld.
  • Meng de crème fraîche met de kruidenroomkaas en roer goed door.
  • Ga verder met het beleggen van de bodem.

Afwerken/decoratie

  • Decoreer de flammkuchen met een scheutje olijfolie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.