Terug

Limone Pistacio

Hidde

Recept van
Hidde

Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Tulband

  • 180 gram roomboter
  • 170 gram fijne kristalsuiker
  • 4 M-maat eieren
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • 180 gram bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 2 theelepels wijnsteenpoeder
  • 60 gram pistachenoten
  • 2 limoenen

Garnering

  • 1 limoen
  • 150 gram kristalsuiker
  • 70 milliliter water
  • 30 gram pistachenoten
  • 125 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Spray een tulband vorm in met baking spray.

Tulband

  • Doe de boter in de keukenmachine en draai hem los.
  • Zodra de boter zacht is, voeg suiker toe en blijf mixen tot alles goed is gemengd.
  • Voeg eieren een voor een toe. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
  • Meng de oranjebloesem er door.
  • Zeef bloem, zout en wijnsteenbakpoeder boven een kom.
  • Voeg het bloemmengsel al mixend toe aan het botermengsel. Blijf mixen tot alles goed is opgenomen.
  • Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Voeg toe aan het beslag.
  • Hak pistachenootjes fijn met een hakmolen.
  • Haal de kom uit de keukenmachine en spatel de pistachenootjes door het beslag.
  • Schep het beslag in de tulband.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar. Hij moet stevig aanvoelen en goudbruin van kleur zijn.
  • Haal uit de oven en laat de cake 10 minuten in de tulband rusten. Stort de cake op een rooster en laat afkoelen.

Garnering

  • Schil de limoen, gebruik alleen de groene buitenzijde. Snijd de schil in dunne reepjes.
  • Doe limoenschilletjes, kristalsuiker en water in een pannetje en verhit langzaam op laag vuur. Zodra de suiker is opgelost, kook het geheel nog 7 minuten door. Schep de limoenreepjes uit het suikerwater en laat afkoelen op bakpapier.
  • Hak de pistachenootjes in grove stukjes.
  • Maak glazuur met poedersuiker en een halve eetlepel water. Roer het geheel goed door. Denk erom dat de glazuur niet te vloeibaar wordt. Voeg eventueel extra poedersuiker toe.
  • Giet de glazuur op de afgekoelde cake en decoreer met de gekonfijte limoenreepjes en gehakte pistachenootjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.