Terug

Lost in translation

Alper

Recept van
Alper

Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Voor de cake

  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 2 vanillestokjes
  • 100 gram Chinese stemgember
  • 150 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 gram gedroogde pruimen

Cakevulling

  • 250 gram ricotta
  • 50 gram roomkaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vijgenjam
  • 1 eetlepel fijne kristalsuiker
  • 4 eetlepels bloem

Garnering

  • 1 avocado
  • 10 gram roomkaas
  • 10 gram roomboter
  • 5 gram fijne kristalsuiker
  • 10 gram fijne kaneelsuiker
  • 30 gram blanke amandelen
  • 10 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een cakevorm met een diameter van 24 centimeter in en bestuif met bloem.
  • Leg een spuitzak met spuitmondje klaar.

Voor de cake

  • Meng roomboter en suiker in de keukenmachine.
  • Voeg één voor één de eieren toe aan het boter-suiker mengsel en blijf mixen tot een mooi homogeen mengsel.
  • Snijd vanillestokjes open en schraap het merg er uit. Snijd de stemgember fijn. Voeg beiden toe aan het beslag.
  • Meng in een kom bloem, cacao en bakpoeder met elkaar.
  • Smelt chocolade au bain-marie en voeg vervolgens de room toe. Kluts goed door elkaar tot het goed is gemengd.
  • Voeg het bloemmengsel en chocolamengsel om en om toe aan het boter-suiker mengsel, begin en eindig met het bloemmengsel. Blijf kloppen tot een mooi homogeen cakebeslag.
  • Hak de gedroogde pruimen fijn en roer door het cakebeslag.

Cakevulling

  • Maak de keukenmachine schoon en voeg alle ingrediënten van de vulling toe. Mix goed door elkaar tot een homogeen geheel.
  • Vul het cakeblik met de helft van het beslag. Spreid vervolgens de vulling uit over het beslag, maar laat de buitenste rand vrij. Overgiet met het overige beslag.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake klaar is: steek hem in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake klaar.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Garnering

  • Doe avocado, roomkaas, boter en beide suikers in de mixvoetbeker en mix tot een mooi homogeen mengsel. Schep in een spuitzak en decoreer de cake hiermee naar wens.
  • Rooster de amandelen eventueel licht in de nog warme oven. Hak ze vervolgens fijn en strooi over de garnering. Bestuif met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.