Terug

Maarten’s suikerbrood

Dit stevige suikerbrood met pittige gembersiroop- en kaneelcombinatie heeft even goed de tijd nodig om te rijzen, maar dan heb je ook wat.

Maarten

Recept van
Maarten

Makkelijk
(10) reviews

Ingrediënten

Suikerbrood

  • 137.5 milliliter volle melk op kamertemperatuur
  • 75 gram zachte boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 60 gram gembersiroop
  • 2.5 gram kaneelpoeder
  • 350 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 7 gram droge gist
  • 2 gram zout
  • 50 gram kaneelsuiker korrels
  • 125 gram parelsuiker
  • 75 gram boter (om aan het einde het brood mee in te smeren)

Garnering

  • 2 kaneelstokjes

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Zorg dat de boter en de melk op kamertemperatuur zijn.
  • Week de gist in de melk.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bakgereedschap

  • Broodbakblik 28 centimeter

Suikerbrood

  • Doe de bloem in de kom, mix daar het zout en de kaneel door.
  • Maak een kuiltje in de bloem en giet daar de melk met het gist in.
  • De eieren, de gembersiroop, de olijfolie en de boter kunnen erbij.
  • Kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Laat 60 minuten rijzen onder een vochtige doek, kan op kamertemperatuur.
  • Sla het brood voorzichtig door.
  • Mix de kaneelsuiker en de parelsuiker en strooi het geheel uit over het werkblad.
  • Rol het deeg erdoorheen, vorm het deeg, zonder te veel te kneden, zorg dat alle suiker erin is opgenomen.
  • Laat het deeg weer zo’n 60 minuten rijzen onder een vochtige doek.
  • Bak het deeg in 50 minuten goudbruin.
  • Wanneer het brood klaar is, direct insmeren met gesmolten boter.

Garnering

  • Leg ter decoratie 2 kaneelstokjes bij het brood neer.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.