Terug

Machtig Lekker

Dit taartje doet zijn naam eer aan, want het is een machtig exemplaar. En lekker is ie ook! Sabine maakt een tiramisutaart met chocolade en aardbeien. De bodem is van cornflakes en chocolade, daarop komt een chocolademousse, lange vingers in koffielikeur en plakjes aardbei. De zijkant versiert ze met een plak lange vingers. Strik erom en klaar is Kees!

Sabine

Recept van
Sabine

Goed te doen
(10) reviews

Ingrediënten

Lange vingers

  • 9 eidooiers
  • 270 gram fijne suiker
  • 9 eiwitten
  • snuf zout
  • 225 gram bloem
  • 45 gram maïzena

Krokante bodem

  • 100 gram cornflakes
  • 100 gram melk chocolade

Chocolademousse

  • 7 eidooiers
  • 1 grote ei
  • 160 gram fijne suiker
  • 450 milliliter slagroom
  • 300 gram mascarpone
  • 400 gram pure chocolade (72%)
  • 4.5 gelatine blaadjes

Koffielikeur

  • 4 eetlepels koffielikeur
  • kopje espresso

Opbouw

  • 600 gram aardbeien
  • pure chocolade
  • 250 gram slagroom
  • suiker

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Staande mixer met toebehoren
  • Handmixer
  • Bakplaat
  • Spuitzakken
  • Spuitmondje 1 centimeter
  • Taartkarton van ø 22 centimeter
  • Rasp
  • Garde
  • Zeef
  • Theezeefje
  • Springvorm ø 22 centimeter
  • Taartring van ø 20 centimeter
  • Decoratie lint wit 1 meter
  • Thermometer
  • Marmeren plaat
  • Spatel
  • Glazen kom

Voorbereiding

  • Week de gelatine in koud water.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en zet er de taartring van 20 centimeter op.

Lange vingers

  • Klop de eidooiers met de helft van de suiker los.
  • Klop de eiwitten en het zout op.
  • Voeg de andere helft van de suiker geleidelijk toe.
  • Klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost.
  • Spatel de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en de maizena in gedeelten boven de luchtige massa en meng het door elkaar.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 centimeter.
  • Spuit vingers van ongeveer 10 centimeter lang op de bakplaat, laat er ongeveer 2 millimeter tussen zitten zodat ze tijdens het bakken als een plak aan elkaar komen.
  • Spuit ook 2 cirkels van ø 18 centimeter.
  • Bestrooi de lange vingers met een theezeefje met fijne suiker en blaas de overtollige suiker van het bakpapier af.
  • Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de plakken lange vingers aan de onderkant strak bij en snijd de cirkels stak af.

Krokante bodem

  • Tempereer de chocolade en meng de cornflakes erdoor.
  • Doe het mengsel in de bakring van 20 centimeter.
  • Druk de massa goed aan en laat opstijven in de koelkast.

Chocolademousse

  • Verwarm de eidooiers, het ei en de fijne suiker au bain-marie en roer tot het mengsel 60 graden is.
  • Haal van de au bain-marie en klop op middelhoge snelheid voor 3-4 minuten tot de kom koel is en het mengsel dik.
  • Klop 300 gram slagroom stijf en meng deze met de mascarpone.
  • Breng de overige slagroom aan de kook.
  • Haal van het vuur, voeg de gelatine toe.
  • Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet de warme slagroom er over.
  • Laat 3 minuten staan en roer tot een gladde massa.
  • Voeg een lepel van de geklopte room aan het chocolademengsel toe.
  • Vouw dan het chocolademengsel en de resterende geklopte room in het ei en suikermengsel, tot er geen strepen blijven.
  • Giet in glazen kom en laat opstijven.

Koffielikeur

  • Meng de koffielikeur met de espresso.

Opbouw

  • Begin met de krokante bodem.
  • Zet langs de rand de plakken lange vingers.
  • Verdeel een laag chocolademousse op de bodem en verdeel daarover een laagje verse aardbeien.
  • Dompel de ronde lange vingers plak even in de koffielikeur en leg deze op de chocolademousse.
  • Herhaal weer met een laag chocolademousse en verse aardbeien.
  • Leg hierop de andere plak lange vingers.
  • Klop de slagroom op met wat suiker.
  • Verdeel bovenop de taart toefjes slagroom, plakjes aardbeien en rasp van de reep pure chocolade.
  • Strik een mooi lint om de taart.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.