Terug

Mango en gember chipolatataart

Martine

Recept van
Martine

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Cake

  • 6 eieren
  • 175 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 90 gram gesmolten boter
  • 50 milliliter rum

Zwitserse room

  • 1 vanillestokje
  • 250 milliliter volle melk
  • 50 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 25 gram bloem
  • 150 milliliter slagroom
  • 1 gelatine blaadje

Mangocompote

  • 50 gram stemgember
  • 1 mango
  • 2 eetlepels abrikozenjam

Mascarponecrème

  • 200 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 1 vanillestokje

Samenstellen

  • 250 gram marsepein
  • oranje kleurstof
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier

Cake

  • Scheid de eieren en zorg ervoor dat de eiwitten helemaal schoon zijn.
  • Klop de eiwitten stijf met de helft van de suiker.
  • Klop de eidooiers met de overige suiker au bain-marie luchtig.
  • Meng de eidooiers en stijve eiwit voorzichtig door elkaar.
  • Meng eerst de bloem en ten slotte de boter door het beslag.
  • Giet op de bakplaten en bak 12 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en laat goed afkoelen op een rooster. Snijd 4 strakke plakken uit het biscuit.
  • Besprenkel de cake met wat rum.

Zwitserse room

  • Schraap het merg uit het vanillestokje.
  • Breng in een pannetje de melk met het vanillemerg- en stokje en de helft van de suiker aan de kook.
  • Klop de eierdooiers met de rest van de suiker romig en roer de bloem erdoor.
  • Meng een scheutje hete melk door de eidooiers en schenk daarna alles in de pan en roer goed door.
  • Laat 5 minuten al roerend garen.
  • Giet de banketbakkersroom op een bord en laat afgedekt met plasticfolie goed afkoelen. Verwijder daarna het vanillestokje.
  • Week gelatine in koud water.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Verwarm het gelatineblaadje met aanhangend vocht in een pannetje op laag vuur.
  • Roer door de banketbakkersroom en meng de slagroom erdoor.

Mangocompote

  • Snijd de gember in kleine stukjes.
  • Snijd de mango in mooie kleine blokjes.
  • Meng de gember en mango door elkaar met 1 el stemgembersiroop en jam.

Mascarponecrème

  • Meng slagroom, mascarpone, suiker en vanille in de mengkom en klop tot een stevige massa.
  • Verdeel in twee delen en houd een deel apart voor afwerking. Doe dit alvast in een spuitzak.

Samenstellen

  • Kneed de marsepein soepel en breng op kleur met de kleurstof.
  • Leg een cakeplak op een werkbank en smeer hier een laag mascarponecrème op.
  • Verdeel wat mangocompote over de vulling en dek af met een plak cake.
  • Smeer hier een laag Zwitserse room op en dek af met een plak cake.
  • Smeer deze weer in met een laag mascarponecrème, een beetje mangocompote en dek af met de laatste plak cake.
  • Smeer de taart af met een dun laagje mascarponecrème.
  • Rol de marsepein uit tot een dunne plak en bekleed de cake hiermee.
  • Decoreer met mascarponecrème en compote.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en maak de taart af met chocoladedecoratie.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.