Terug

Mango-lassi cheesecake

Jaap

Recept van
Jaap

Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 50 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 ei

Vulling

  • 1 mango
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 225 gram basterdsuiker
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 35 gram bloem

Lime curd

  • 120 gram basterdsuiker
  • 30 gram boter
  • 2 eieren
  • 2 stuks limoen

Garnering

  • 3 stuks mango
  • 2 stuks limoen
  • 50 gram kokosrasp
  • 10 takjes munt

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet een springvorm in van 22 centimeter en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Zet een au bain-mariepan en –kom klaar.

Bodem

  • Smelt boter op laag vuur.
  • Meng overige ingrediënten goed door elkaar in een beslagkom.
  • Giet boter erbij en kneed tot een soepel deeg.
  • Druk het deeg op de bodem van de vorm.
  • Bak in 10 minuten lichtbruin in de oven.
  • Laat even afkoelen.

Vulling

  • Snij de mango in kleine blokjes.
  • Klop in een keukenmachine roomkaas, yoghurt, suiker, citroenschil en sinaasappelschil luchtig.
  • Voeg al kloppend een voor een de eieren toe.
  • Spatel met de hand de bloem door de vulling.
  • Voeg mangostukjes toe en roer goed door.
  • Giet de vulling op de bodem.
  • Zet de taart in de oven.
  • Schakel de oventemperatuur terug naar 170˚C.
  • Bak de cheesecake ongeveer 45 minuten tot de randen beginnen te barsten en de vulling nog niet volledig gestold is.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Lime curd

  • Vul de au bain-marie pan met kokend water en zet op het vuur.
  • Rasp de schil van een limoen.
  • Pers beide limoenen.
  • Doe suiker, boter, eieren, limoensap en -rasp in de kom, zet op de au bain-mariepan en laat onder voortdurend kloppen indikken. De curd is klaar wanneer de garde een spoor achterlaat in het mengsel.
  • Laat afkoelen.

Garnering

  • Snijd de mango’s in mooie plakken.
  • Was de limoenen en rasp de schil. Snijd in mooie schijfjes.
  • Spatel een laagje lime curd op de taart.
  • Decoreer met mango, limoenschijfjes, -rasp, kokos en muntblaadjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.