Terug

Marmercake

Marmercake is een overheerlijke cake die bestaat uit twee soorten beslag. Dubbel genieten dus!

Makkelijk
(167) reviews

Ingrediënten

Marmercake

  • 100 gram boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 100 gram ei
  • 100 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 2 gram zout
  • 12 gram cacaopoeder

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Cakeblik
  • Handmixer
  • Kommen
  • Spatel
  • Lepel

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Vet het cakeblik goed in en bestuif deze met een beetje bloem.
  • Zorg ervoor dat de boter goed zacht is, voor je met het beslag begint.

Marmercake

  • Klop met een handmixer de boter met de suiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren al kloppend een voor een toe en klop het beslag nog ongeveer 5 minuten goed door.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg met het zout toe. Spatel dit kort door het beslag.
  • Neem ongeveer een derde van het beslag (ongeveer 120 gram), zeef hier de cacao boven en spatel het er doorheen.
  • Verdeel de helft van het blanke beslag in het cakeblik.
  • Verdeel vervolgens al het donkere beslag over het blanke beslag.
  • Voeg vervolgens het laatste deel van het blanke beslag over het donkere beslag.
  • Vermeng de twee beslagen kort door elkaar met de achterkant van een lepel, om een marmereffect te creëren en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.

Weten hoe je de perfecte cake maakt?

9 tips voor een perfecte cake

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.