Terug

Meringuetaart met fruit en chocolade

Emma

Recept van
Emma

Taart
Moeilijk
(2) reviews

Ingrediënten

Passionfruit curd

  • 4 eieren
  • 4 eidooiers
  • 140 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 10 eetlepels passievruchtensap
  • 4 sinaasappelsap

Meringue

  • 18 eiwitten
  • 4.5 theelepel witte wijnazijn
  • 15 drupjes vanille-extract
  • 3 mespuntje zout
  • 1125 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel kardemonpoeder
  • 9 theelepels maïzena
  • kleurstof

Samenstelling en decoratie

  • 750 milliliter slagroom
  • 100 gram suiker
  • 200 gram pure chocolade
  • 10 passievruchten

Bereidingswijze

Passionfruit curd

  • Klop de eieren en de eidooiers op.
  • Verhit de boter, de suiker, de passievruchtsap, de sinaasappelsap en de opgeklopte eieren au bain-marie op een middelmatig vuur.
  • Blijf kloppen totdat het mengsel dik is.
  • Giet de curd in een bak en laat het afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Meringue

  • Verwarm de oven voor op 120°C.
  • Zet 2 bakplaten klaar met bakpapier. Teken op een bakvel twee cirkels met een diameter van 20 centimeter en op het andere bakpapier meerdere cirkels met een diameter van 4 centimeter.
  • Klop de eiwitten, de witte wijnazijn, het vanille-extract, en het zout totdat ze satijnzachte pieken hebben.
  • Blijf kloppen en voeg de suiker in 3 delen toe totdat het stijf en glimmend is.
  • Voeg de kardemompoeder toe.
  • Vouw voorzichtig de maïzena erdoor.
  • Verdeel de meringue over 3 delen.
  • Smeer 2 delen meringue over de 20 cm cirkels.
  • Vul een spuitzak met het laatste deel meringue en spuit torentjes op de kleine cirkels.
  • Bak de meringue in 75 minuten.
  • Zet na baktijd de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen.

Samenstelling en decoratie

  • Klop de slagroom met de suiker op.
  • Krul de chocolade met een mes.
  • Leg een grote meringue op een serveerschaal.
  • Bedek met slagroom, passionfruit curd en de verse passievruchtpitjes.
  • Leg daar voorzichtig de tweede meringueplak op en bedek ook deze met een laag slagroom, passionfruit curd en verse pitjes.
  • Zet de kleine meringuetorentjes op de rand van de bovenzijde.
  • Bestrooi met de chocoladekrullen en extra passievruchtpitjes.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.