Terug

Merry cranberrie tree

Martine

Recept van
Martine

Taart
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Gesuikerde cranberries

  • 275 gram kristalsuiker
  • 250 milliliter water
  • 100 gram bevroren cranberry

Gewelde cranberries

  • 200 gram gedroogde cranberries
  • 200 milliliter Grand Marnier
  • 2 sinaasappel

Cake

  • 450 gram hazelnoten
  • 15 eieren
  • 450 gram suiker
  • 225 gram bloem
  • 225 gram aardappelzetmeel
  • snufje zout
  • 3 theelepels vanille-extract
  • groene kleurstof
  • Grand Marnier

Meringue-botercrème

  • 85 gram water
  • 325 gram suiker
  • 200 gram eiwit
  • 75 gram poedersuiker
  • 300 gram boter

Samenstellen

  • 50 gram poedersuiker
  • 50 gram hazelnoten

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Vet springvormen in met een diameter van 30, 24, 20 en 15 centimeter.
  • Maak papieren ster-mallen in de formaten van de springformen om sterren uit de cake te snijden.
  • Verwarm de oven voor op 180˚C.

Gesuikerde cranberries

  • Doe 200 gram suiker en water in een pannetje en breng aan de kook.
  • Doe de cranberries in een kom en giet het warme suikerwater erbij.
  • Laat dit zo lang mogelijk staan (liefst een hele nacht).
  • Giet de cranberries af en laat uitlekken.
  • Strooi de overige kristalsuiker in een bord en rol hier de cranberries doorheen.
  • Laat de cranberries drogen.

Gewelde cranberries

  • Doe de cranberries samen met de grandmanier, sinaasappelsap en –rasp in een pannetje en laat trekken op laag vuur tot de cranberries zacht zijn.
  • Giet ze af in een zeef en laat afkoelen.

Cake

  • Bruineer de hazelnoten even in de oven. Houdt ze goed in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden.
  • Klop de eieren en suiker minstens 10 minuten tot luchtig.
  • Voeg bloem, zetmeel, zout en vanille-extract toe en meng rustig door het mengsel.
  • Voeg een paar druppels kleurstof toe en roer tot het beslag een egale kleur heeft.
  • Meng de gewelde cranberries en hazelnoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes in ongeveer 30 minuten krokant.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  • Snij met de mallen uit elke cake een ster.
  • Tempereer de sterren met grand manier.

Meringue-botercrème

  • Breng water en suiker aan de kook voor de suikersiroop.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf en voeg langzaam de poedersuiker toe.
  • Zodra  de suikersiroop 121˚C is, haal van het vuur en giet dit in een dun straaltje, al kloppend, bij de eiwitten.
  • Blijf goed kloppen totdat het schuim is afgekoeld.
  • Voeg vervolgens de boter toe en klop dit goed door het schuim.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met stermondje.

Samenstellen

  • Smeer op elke ster een beetje meringue-botercrème. – Stapel de kerstboom door de sterren, van groot naar klein, al draaiend op elkaar te leggen.
  • Decoreer de sterpunten met meringue-botercrème, hazelnoten, gesuikerde cranberries en poedersuiker.
  • Maak een piek van cranberries.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.