Terug

Mont Blanc met walnoten

De gekarameliseerde walnoten en de kastanjes zijn in deze taart een ontzettend goede smaakcombinatie. Spuit de meringue op tot kleine bergen: de ‘Mont Blancs’.

Maroeska

Recept van
Maroeska

Taart
Goed te doen
(5) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram Zeeuwse bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram boter
  • 0.5 ei
  • 1 citroen (rasp)
  • snuf zout

Kastanjepuree

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 200 gram melk
  • 500 gram kastanjes (gekookt en gepeld)

Walnoten crunch

  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 10 bittere amandelen
  • 250 gram walnoten (gepeld)
  • 1 theelepel kaneel

Meringue

  • 250 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten

Afwerken/decoratie

  • 500 gram slagroom
  • 1 zakje klopfix

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Deegroller
  • Vlaaivorm 22 centimeter
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bodem

  • Kneed bloem, bakpoeder, zout, suiker, boter, ei en citroenrasp tot een soepel deeg.
  • Verpak het deeg in vershoudfolie en laat minimaal een half uur rusten.
  • Rol het deeg vervolgens tussen 2 vellen bakpapier met een deegroller uit tot een dunne plak en bekleed hiermee vlaaivorm.
  • Plaats de vorm in de oven en bak het deeg in 40 tot 50 minuten goudbruin en gaar.

Kastanjepuree

  • Verhit een pan met melk, suiker, vanillesuiker en kastanjes, breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur, schep het mengsel voorzichtig in een hakmolen en maal tot een egale puree.
  • Schep de puree in een spuitzak.

Walnoten crunch

  • Maal 150 gram walnoten, 100 gram suiker, amandelen en zout fijn en meng met ei tot een smeuïge pasta.
  • Verhit een koekenpan met de resterende suiker, walnoten, kaneel en 60 gram water en laat de walnoten karamelliseren.
  • Laat de walnoten afkoelen en maal ze vervolgens grof.
  • Meng de gekaramelliseerde walnoten met de notenpasta.

Meringue

  • Draai de oventemperatuur naar 120 graden.
  • Klop in een vetvrije kom eiwit luchtig, voeg poedersuiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Schep het eiwitmengsel in een spuitzak en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spuit flinke toeven op de bakplaat en plaats deze 40 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Afwerken/decoratie

  • Klop slagroom samen met klop-fix stijf.
  • Verdeel de ongezoete slagroom over de bodem, volg met de walnoten crunch, meringue en kastanjepuree.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.