E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Mueslicakejes

Cakejes zijn heerlijk voor bij de koffie, maar zijn niet altijd even gezond. Robèrt maakt een iets gezondere variant: mueslicakejes.

Cake
(43) reviews

Ingrediënten

Mueslicakejes

  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram honing
  • snuf zout
  • vanille, naar smaak
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 50 gram muesli
  • 25 gram gedroogde abrikozen
  • 30 gram rozijnen
  • muesli
  •  abrikozenjam

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mueslicakejes

  • Meng de boter met de honing, het zout en de vanille.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder. Meng dit samen met de muesli door het beslag.
  • Vul de muffintray met het beslag en werk de bovenkant van de cakejes af met wat rozijnen, abrikozen en muesli.
  • Bak de cakejes 25 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de cakejes hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.