Terug

Mueslicakejes

Cakejes zijn heerlijk voor bij de koffie, maar zijn niet altijd even gezond. Robèrt maakt een iets gezondere variant: mueslicakejes.

Makkelijk
(8) reviews

Ingrediënten

Mueslicakejes

  • 125 gram zachte boter
  • 100 gram honing
  • snuf zout
  • vanille, naar smaak
  • 3 eieren
  • 125 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 50 gram muesli
  • 25 gram gedroogde abrikozen
  • 30 gram rozijnen
  • muesli
  •  abrikozenjam

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mueslicakejes

  • Meng de boter met de honing, het zout en de vanille.
  • Voeg één voor één de eieren toe.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder. Meng dit samen met de muesli door het beslag.
  • Vul de muffintray met het beslag en werk de bovenkant van de cakejes af met wat rozijnen, abrikozen en muesli.
  • Bak de cakejes 25 minuten.
  • Laat afkoelen.
  • Verwarm de abrikozenjam in een pannetje en bestrijk de cakejes hiermee.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.