Terug

Naan met knoflook en koriander

Naan maak je makkelijk zelf in de oven of zelfs in een koekenpan. Heerlijk om te eten bij curry!

Goed te doen
(31) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 50 gram boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram tarwebloem
  • 0.5 zakje gist
  • 0.5 el suiker
  • 1 theelepel zout
  • 120 milliliter Yoghurt
  • 100 milliliter water
  • 1 theelepel komijnpoeder

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

  • Smelt de boter.
  • Pel de knoflook.
  • Hak de knoflook en koriander.
  • Meng in een kom de bloem, gist, suiker en zout.
  • Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de yoghurt, water, 1 eetlepel gesmolten boter, komijnpoeder en de helft van de knoflook en koriander.
  • Meng de droge ingrediënten beetje bij beetje door de natte ingrediënten en kneed tot een soepel deeg.
  • Vorm het deeg tot een bol en laat in de afgedekte kom circa 1,5 uur rijzen op een warme plek.
  • Meng de rest van de knoflook en koriander door de rest van de gesmolten boter.
  • Zet de bakplaat alvast in de oven.
  • Bestrooi het werkvlak met wat bloem.
  • Verdeel het deeg in zes delen en rol ze uit tot ovaal platbrood.
  • Bestrijk ze aan beide kanten met wat van de gesmolten boter en leg zoveel mogelijk van de broden op de bakplaat.
  • Bak in circa 8 minuten goudbruin.
  • Bak de volgende lading en bewaar de gebakken naans afgedekt in een schone theedoek of aluminiumfolie.
  • Bestrijk ze daarna nogmaals met de knoflook-korianderboter.
  • Tip: Je kunt de naan ook in een koekenpan bakken.
  • Bestrijk het deeg hiervoor met wat boter en bak in circa 3 minuten om en om goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.