Terug

Net geplukt

Alper

Recept van
Alper

Hartig
Makkelijk
(0) reviews

Ingrediënten

Deeg

  • 200 milliliter melk
  • 1 gram saffraan
  • 400 milliliter water
  • 1 kilo patentbloem
  • 5 theelepels zout
  • 21 gram gedroogde gist
  • 100 milliliter olijfolie extra vergine

Vulling

  • 75 gram groene olijven
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 150 gram geraspte kaas

Garnering

  • 1 ei
  • 7 eetlepels Tukmaria zaadjes

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verwarm de oven voor op 230°C.

Deeg

  • Breng melk en saffraan in een pan al roerend bijna aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur en laat even staan.
  • Giet dan het water er bij en roer goed door.
  • Meng bloem, zout en gist door elkaar in een grote mengkom.
  • Voeg het melk-watermengsel er bij en kneed tot een soepele deegbal.
  • Schenk als laatste olijfolie er bij en kneed snel door. Stort het deeg vervolgens op de werkbank en kneed tot een soepele deegbal die niet meer plakt.
  • Bestrijk met wat extra olijfolie en doe terug in de kom. Bedek met een natte theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen.

Vulling

  • Hak olijven en zongedroogde tomaten fijn.
  • Meng met de geraspte kaas.

Garnering

  • Verdeel het gerezen deeg in 6 ballen. Bol op.
  • Maak ze open aan de onderkant en duw de vulling er in. Bol opnieuw op.
  • Schik de bolletjes dicht tegen elkaar op de bakplaat. Leg een bol in het midden en de overige vijf er strak tegenaan in een ‘bloemvorm’.
  • Kluts een ei en bestrijk de ballen hiermee.
  • Strooi Tukmaria op het middelste bolletje totdat deze volledig is bedekt.
  • Bak de broodjes in 25-30 minuten bruin. Verlaag na de eerste 5 minuten de oventemperatuur naar 200°C.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.