Zelf karamelsaus maken?
Je kunt de karamelsaus of dulce de leche kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Zo doe je dat!
Zo maak je de notenkoekjes
- Hak de hazelnoten fijn in een hakmolen.
- Doe amandelmeel, suiker, roomboter en karamelpasta in een kom. Voeg hier de hazelnotenmeel aan toe.
- Kneed dit tot een samenhangend deeg. Mocht het nog wat droog zijn dan kun je extra karamelpasta toevoegen.
- Vorm 3 staven van ongeveer 210 gram per stuk. Druk het deeg steeds bij elkaar om een langwerpige staaf van 25 bij 3 centimeter te krijgen.
- Bestrijk de staven met het eiwit en rol deze door de grof gehakte hazelnoten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakblik.
- Druk met een houten pollepel een inkeping in het midden. Druk steeds de zijkanten in zodat er geen barsten in het deeg ontstaan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de staven voor 15 minuten af.
- Verwarm de karamelpasta in een pannetje en besmeer de randen van de staven na het bakken in.
- Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg dan de roomboter en honing toe. Meng dit goed samen en laat het buiten de koelkast even opstijven. Dit duurt ongeveer een halfuurtje.
- Doe de ganache in een spuitzak en vul de inkeping van de staven in met de chocolade. Laat dit ook even opstijven.
- Snijd dan de koekjes met een scherp mes in. Geniet!
Reageren
U kunt hieronder reageren op dit recept
Om te kunnen reageren moet u zich eerst registreren.
Inloggen Registreren