E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Notenkoekjes met ganache en karamel

Deze notenkoekjes garneer je met hazelnoten, chocolade ganache én karamel. Een lekkere en extra zoete smaakcombinatie.

Zineb

Recept van
Zineb

Koekjes
(0) reviews

Ingrediënten

Koekjes

  • 275 gram amandelmeel
  • 100 gram hazelnoten (of ander soort nootjes)
  • 115 gram kristalsuiker
  • 4 eetlepels gesmolten roomboter
  • 4 eetlepels dulce de leche / karamelpasta

Garnering

  • 75 gram grof gehakte hazelnoten
  • 1 eiwit
  • 3 eetlepels dulce de leche/karamelpasta

Ganache

  • 150 gram pure chocolade
  • 45 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

Zelf karamelsaus maken?

Je kunt de karamelsaus of dulce de leche kant-en-klaar kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Zo doe je dat!

Bekijk recept

Zo maak je de notenkoekjes

  • Hak de hazelnoten fijn in een hakmolen.
  • Doe amandelmeel, suiker, roomboter en karamelpasta in een kom. Voeg hier de hazelnotenmeel aan toe.
  • Kneed dit tot een samenhangend deeg. Mocht het nog wat droog zijn dan kun je extra karamelpasta toevoegen.
  • Vorm 3 staven van ongeveer 210 gram per stuk. Druk het deeg steeds bij elkaar om een langwerpige staaf van 25 bij 3 centimeter te krijgen.
  • Bestrijk de staven met het eiwit en rol deze door de grof gehakte hazelnoten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakblik.
  • Druk met een houten pollepel een inkeping in het midden. Druk steeds de zijkanten in zodat er geen barsten in het deeg ontstaan.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de staven voor 15 minuten af.
  • Verwarm de karamelpasta in een pannetje en besmeer de randen van de staven na het bakken in.
  • Smelt de chocolade au-bain-marie. Voeg dan de roomboter en honing toe. Meng dit goed samen en laat het buiten de koelkast even opstijven. Dit duurt ongeveer een halfuurtje.
  • Doe de ganache in een spuitzak en vul de inkeping van de staven in met de chocolade. Laat dit ook even opstijven.
  • Snijd dan de koekjes met een scherp mes in. Geniet!

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.