Terug

Notentaartjes met karamel

Deze notentaartjes van Robèrt zijn heerlijk door de eigengemaakte karamel. Het is even een klusje, maar het resultaat mag er zijn!

Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Boterdeeg

  • 250 gram bloem
  • 150 gram zachte boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • vanille, naar smaak

Frangipane

  • 125 gram zachte boter
  • 250 gram amandelbroyage (= 125 g suiker + 125 g amandelmeel)
  • 2 gram citroenrasp
  • 2 eieren
  • 40 gram bloem, gezeefd

Karamel

  • 120 milliliter slagroom
  • 10 gram honing
  • 90 gram suiker

Gekaramelliseerde hazelnoten

  • 20 milliliter water
  • 50 gram suiker
  • 150 gram hazelnoten
  • 5 gram zachte boter

Afwerking

  • 60 gram hazelnoten, in stukjes

Bereidingswijze

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bakgereedschap

  • 8 taartringen van 8 cm Ø en 2,5 cm hoog.
  • bakplaat, bekleed met bakpapier.

Boterdeeg

  • Meng de bloem met de boter, de suiker, het ei, het zout en de vanille kort tot een homogeen deeg.
  • Verpak het deeg in plasticfolie.
  • Laat het een paar uur rusten in de koelkast.

Frangipane

  • Draai de boter tot een witte massa.
  • Meng de amandelbroyage, de citroenrasp en de eieren erdoorheen.
  • Spatel de bloem kort door het beslag.
  • Je kunt de frangipane maximaal een week in de koelkast bewaren.

Karamel

  • Klop de slagroom met de honing op tot yoghurtdikte.
  • Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een grote pan op laag vuur.
  • Voeg de opgeklopte slagroom toe en kook de karamel 3 minuten terwijl je continu roert.

Gekaramelliseerde hazelnoten

  • Kook het water met de suiker. Voeg na 1 minuut de noten toe.
  • Blijf op een laag vuur roeren tot al het vocht is verdampt.
  • Smelt in een andere pan de boter en voeg de noten toe.
  • Karamelliseer de noten door langzaam te roeren; de suiker smelt en wordt bruin.
  • Stort de noten op een bakpapier of bakmatje en laat afkoelen.

Afwerking

  • Rol het boterdeeg uit tot ca. 2,5 mm dik.
  • Steek plakjes uit de boterdeeg die iets groter zijn dan de taartringen.
  • Leg de plakjes boterdeeg in de taartringen en druk voorzichtig aan.
  • Snijd het overtollige deeg af en prik de bodem een paar keer in met een vork.
  • Zet de taartringen op de bakplaat.
  • Vul de taartringen met de frangipane en verdeel er de gehakte hazelnoten over.
  • Bak de taartjes 15 minuten in de oven.
  • Vul de taartjes zodra ze uit de oven komen tot aan de rand met de karamel en laat volledig afkoelen.
  • Maak de taartjes af met de gekaramelliseerde hazelnoten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.