Terug

Olijfwafels

Robèrt maakt hartige olijfwafels. Denk je bij patisserie aan zoetigheid? Patisserie kent ook een hartige kant!

Makkelijk
(19) reviews

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 120 milliliter melk
  • 40 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 2 gram bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 milliliter room
  • 80 gram taggiasca-olijven, ragfijn gehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd en licht aangefruit in olijfolie
  • 0.5 teentje knoflook, geperst
  • bieslook naar smaak, fijngehakt
  • zout en peper

Bereidingswijze

Bereidingswijze

  • Breng de melk met de boter in een pan aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem en het bakpoeder toe. Roer goed.
  • Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft.
  • Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag eventueel in een kom en voeg één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
  • Roer de room door het beslag en voeg tot slot de olijven, sjalotten, knoflook en bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat het beslag liefst in een kom afgedekt met plasticfolie een nacht rusten in de koelkast.
  • Verwarm het wafelijzer en spuit met een spuitzak een afgemeten hoeveelheid beslag in het ijzer.
  • Bak de wafels in 4-5 minuten goudbruin en gaar.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.