Terug

Open confituretaart – Zomers fruit

Martijn

Recept van
Martijn

Makkelijk
(5) reviews

Ingrediënten

Bladerdeeg

  • 250 gram bloem
  • zout
  • 125 milliliter water
  • 250 gram koude boter

Banketbakkersroom

  • 400 milliliter melk
  • 1 vanillestokje
  • 3 eidooiers
  • 120 gram suiker
  • eetlepel bloem

Amandelspijs

  • 100 gram amandelen
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eiwit

Samenstellen

  • 2 gelatine blaadjes
  • 350 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram bessen
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram bramen
  • verse munt
  • poedersuiker

Bereidingswijze

Bladerdeeg

  • Meng bloem, zout en water kort door elkaar.
  • Voeg de koude boter in blokjes toe en kneed tot een deeg. Er mogen nog stukjes boter zichtbaar zijn.
  • Rol het deeg uit tot een langwerpige plak en vouw het in drieën. Draai een kwartslag en rol het deeg opnieuw uit. Vouw weer in drieën en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Dit is de eerste toer.
  • Herhaal bovenstaande stappen nog twee keer.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een bakvorm in en leg bakpapier op de bodem.
  • Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm hiermee. Prik gaatjes in de bodem.
  • Bak het deeg gedurende 20 minuten in de oven.
  • Haal uit de oven en zet aan de kant.

Banketbakkersroom

  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er uit.
  • Doe 375 milliliter melk samen met het vanillemerg in een steelpannetje en warm op laag vuur op.
  • Meng eidooiers met de suiker.
  • Doe er een eetlepel bloem bij en klop goed door.
  • Schenk een scheutje hete melk bij het eidooiermengsel en klop goed door elkaar.
  • Schenk vervolgens alles terug in de pan en blijf goed kloppen terwijl het mengsel warm wordt. Laat even doorkoken op laag vuur totdat het ingedikt is.
  • Stort het mengel op een koude plaat uit, bedek met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.

Amandelspijs

  • Maal amandelen fijn in een keukenmachine.
  • Voeg poedersuiker en ei toe en blijf mixen tot een mooie spijs.
  • Rol het amandelspijs uit en bekleed de taartbodem met een laagje spijs.
  • Bak de taart nog 10 minuten in de hete oven.
  • Laat afkoelen.

Samenstellen

  • Week twee gelatineblaadjes in koud water.
  • Haal het banketbakkersroom uit koeling en roer het door.
  • Smelt de gelatineblaadjes met aanhangend water op laag vuur. Laat het niet koken. Laat even afkoelen en roer vervolgens door de banketbakkersroom.
  • Klop de slagroom op de suiker.
  • Roer het door de banketbakkersroom en giet het mengsel in de spuitzak.
  • Haal de taart uit de vorm.
  • Spuit de banketbakkersroom op de taart.
  • Garneer de taart met vers fruit en muntblaadjes.
  • bestuif tot slot met poedersuiker.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.