Terug

Opgerolde kersentaart

Rol 'm op en pak 'm in! Deze ware kersenverrassing is afgewerkt met een romige crème van mascarpone.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Goed te doen
(9) reviews

Ingrediënten

Kersenvulling

  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 500 gram ontpitte kersen (ingevroren)
  • halve citroen (sap)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 eetlepels kersenlikeur

Cake

  • 130 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 270 gram fijne kristalsuiker
  • 8 eieren
  • 60 gram cacao
  • scheutje kersenlikeur
  • snufje zout

Mascarponecrème

  • 1000 gram mascarpone
  • 270 gram slagroom
  • 180 gram poedersuiker

Afwerken/decoratie

  • 70 gram pure chocolade
  • 10 verse kersen

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Handmixer met toebehoren
  • 2 bakblikken (40 centimeter)
  • Bakpapier
  • Zeef
  • 2 mengkommen
  • Citroenpers
  • 2 spatels
  • Steelpan
  • Taartkarton

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven (hete lucht) voor op 180 graden.

Kersenvulling

  • Breng een steelpan met de kersen, suiker, citroensap en kersenlikeur naar smaak aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de vanille extract toe.
  • Laat het mengsel afkoelen en plaats de vulling in de koelkast totdat deze volledig afgekoeld is.

Cake

  • Breek de eieren in een mengkom, voeg suiker toe en klop met de handmixer tot de volume van het mengsel verdubbeld is.
  • Zet de handmixer op de laagste stand en giet de olie en de kersenlikeur erbij.
  • Zeef ondertussen de bloem met bakpoeder, cacao en zout in een aparte mengkom, voeg aan het eimengsel toe en roer met een spatel er luchtig doorheen.
  • Bekleed de bakvormen met bakpapier een verdeel het beslag hierover.
  • Plaats de bakvormen in de voorverwarmde oven, bak de cakes in 15 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen.

Mascarponecrème

  • Meng de mascarpone met poedersuiker in een kom.
  • Klop vervolgens de slagroom stijf en schep het mascarponemengsel er met een spatel luchtig doorheen.

Afwerken/decoratie

  • Snijd de cakes in repen van 10 centimeter breed (6 repen van 10 bij 40 centimeter).
  • Bestrijk de repen met de mascarponecrème en verdeel de kersenvulling erover.
  • Leg de repen achterelkaar in één lange baan en rol op.
  • Plaats de taart op een taartkarton en smeer de taart af met de mascarponecrème.
  • Garneer de taart met verse kersen en rasp er pure chocolade over.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.