Terug

Oranje kastanje

Ze weet er zelf alles van: van de smaak van kastanje moet je houden! Maar een hoop suiker lost veel op, pas alleen op dat je hem niet té zoet maakt. Met een heerlijke frisse mandarijnengelei.

Hanneke

Recept van
Hanneke

Goed te doen
(1) reviews

Ingrediënten

Meringue

  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 4.5 eiwit
  • snuf zout

Cake

  • 80 gram bloem, gezeefd
  • 40 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram eiwit
  • 60 gram eidooier
  • 3 mandarijnen (rasp)

Mandarijnensap

  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel sinaasappellikeur
  • 4 mandarijnen (sap en rasp)

Kastanje-crème

  • 140 gram poedersuiker
  • 250 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 250 gram kastanjes (geweld)
  • 2 mandarijnen

Decoreren/afwerken

  • 100 milliliter slagroom
  • 70 gram witte chocolade

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Foodprocessor
  • Steelpan
  • 2 bakplaten
  • Bakpapier
  • 2 spuitzakken
  • 2 spuitmondjes
  • Zeef
  • Spatel
  • 4 taartstekers (cirkel 18, 16, 14 en 12 centimeter)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 140 graden.

Meringue

  • Klop in een vetvrije mengkom eiwit met een snuf zout schuimig.
  • Voeg voorzichtig suiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Spatel poedersuiker door de opgeklopte eiwitten.
  • Schep de meringue in een spuitzak met spuitmondje.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit daarop 4 (steeds kleinere) cirkels.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in circa 45 minuten gaar.

Cake

  • Draai de oventemperatuur naar 190 graden.
  • Klop in een vetvrije mengkom eiwit met een snuf zout schuimig.
  • Voeg voorzichtig suiker toe en klop tot stijve pieken.
  • Meng eierdooiers met mandarijnrasp en schep dit mengsel door het opgeklopte eiwit.
  • Volg met bloem, maïzena en bakpoeder en meng goed.
  • Smelt boter in een steelpan en voeg aan het beslag toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de cake in 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Haal de cake uit de oven, laat iets afkoelen en steek er 4 (steeds kleinere) cirkels uit. Dezelfde maat als de cirkels van merengue.

Mandarijnensap

  • Verhit een steelpan met mandarijnensap en -rasp, suiker en sinaasappellikeur en laat iets inkoken.

Kastanje-crème

  • Voeg kastanjes, mandarijnensap en -rasp aan een foodprocessor toe en maal fijn.
  • Voeg als de massa te dik is nog wat water toe.
  • Druk de massa door een zeef, weeg 220 gram af en meng met poedersuiker.
  • Meng vervolgens met mascarpone en vanille extract.
  • Klop tot slot de slagroom stijf en spatel door het mascarponemengsel.

Decoreren/afwerken

  • Plaats de grootste cakecirkel op een taartkarton en besprenkel met de mandarijnensap, volg met een laag kastanje-crème en dek af met een ronde plak merengue.
  • Herhaal deze stappen tot alle cake en meringue is gebruikt.
  • Garneer de taart met een flinke dot slagroom en schaaf er wat witte chocolade overheen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.