E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pepernoten presentje

Wie wordt er nou niet blij van een cadeautje? En als het ook nog eens eetbaar is, dan zijn we helemaal enthousiast! Deze feestelijke pakjestaart zit boordevol botercrème en strooigoed. Een eenvoudige taart, maar ontzettend lekker.

Mitchell

Recept van
Mitchell

Taart
(9) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 122 gram ongezouten roomboter
  • 152 gram bloem
  • 122 gram cacaopoeder
  • 30 gram espressopoeder
  • 2 theelepels zout
  • 10 gram bakpoeder
  • 12 eieren
  • 425 gram kristalsuiker
  • 400 gram blauwe bessen
  • 20 gram maïzena

Botercrème

  • 230 gram eiwitten
  • 450 gram kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 680 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram kaneel
  • 20 gram nootmuskaat
  • 1 theelepel kaneel-extract

Decoratie

  • 6 mandarijnen
  • 100 gram strooigoed
  • 400 gram rode marsepein
  • 200 gram blauwe marsepein
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze

Pakjestaart met botercrème en strooigoed van Mitchell

Deze pakjestaart is gevuld met biscuit, botercrème en strooigoed. Een cadeautje om op te eten!

Bakbenodigdheden

  • 2 vierkante bakblikken van 18 centimeter
  • Spuitzak
  • Spatel
  • Kartonnen taartplateau van 20 centimeter
  • Steelpan
  • Mengkom
  • Staande mixer met toebehoren

Voorbereiding voor de pakjestaart

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Biscuit

  • Smelt de boter in een steelpan.
  • Meng de bloem, cacaopoeder, espressopoeder, zout en bakpoeder in een kom kort door.
  • Verwarm de eieren met de suiker au bain-marie, tot alle suiker is opgelost. Doe het mengsel in de mixer en klop het op tot stijve pieken.
  • Zeef de droge ingrediënten boven de eiwitten. Spatel het er rustig doorheen.
  • Meng het beslag in delen door de gesmolten boter.
  • Was de blauwe bessen en rol ze door de maïzena. Zorg ervoor dat elke bes volledig is bedekt.
  • Verdeel het beslag over 2 kommen, voeg de blauwe bessen toe aan 1 kom en roer ze goed door het beslag.
  • Doe het beslag in 2 bakblikken.
  • Bak de biscuits in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Laat de biscuits afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.

Botercrème

  • Verwarm de eiwitten, met de suiker en het zout au bain-marie, tot alle suiker is opgelost.
  • Haal de kom van de warmtebron en klop het mengsel 10 nog minuten met de mixer.
  • Doe de stijve eiwitten in een kom en zet dit in de koelkast.
  • Mix de eiwitten vervolgens weer los op lage snelheid.
  • Voeg vervolgens de boter, kaneel, nootmuskaat en kaneel-extract toe.
  • Zet de botercrème 30 minuten in de koelkast.

Opbouw van de pakjestaart

  • Snijd de biscuits horizontaal doormidden, zodat er 4 lagen ontstaan.
  • Beleg de eerste laag biscuit met blauwe bessen, botercrème en stukjes mandarijn.
  • Snijd uit de 2 lagen naturel biscuit een rondje, zodat er een gat ontstaat.
  • Leg de 2 lagen van het naturel biscuut op het biscuit met blauwe bessen. Vul de lagen met botercrème en stukjes mandarijn.
  • Vul het gat met strooigoed.
  • Sluit de taart met een laag van het biscuit met blauwe bessen.
  • Strijk de taart af met botercrème.
  • Rol de marsepein uit en bekleed hier de pakjestaart mee.
  • Maak van de overige marsepein een strik en leg deze op de pakjestaart.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.