E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Cadeau voor Ozosnel

Deze pakjestaart is speciaal voor Sinterklaas zijn paard! Het is een worteltaart met witte chocolade ganache. De taart is gedecoreerd met eetbare grond, kruidnoten en wortels van marsepein.

Niels

Recept van
Niels

Taart
(13) reviews

Ingrediënten

Gekarameliseerde pecannoten

  • 100 gram pecannoten
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje zout

Kruidnoten

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram melk
  • 15 gram ei
  • 2 gram zout
  • 50 gram bloem
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 3 gram baking soda
  • 75 gram amandelmeel

Worteltaart

  • 225 milliliter zonnebloemolie
  • 325 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 0,25 theelepel zout
  • Rasp van 1 sinaasappel
  • 4 eieren
  • 265 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 265 gram bloem
  • 400 gram geraspte wortel
  • 65 gram rozijnen
  • 65 gram sultana rozijnen
  • Gekarameliseerde pecannoten

Witte chocolade ganache

  • 150 milliliter slagroom
  • 1,5 eetlepel honing
  • 300 gram witte chocolade
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 1 sinaasappel

Biscuit

  • 8 eieren
  • 300 gram kristalsuiker
  • 180 gram bloem
  • 20 gram custardpoeder

Eetbare grond

  • 200 gram pure chocolade
  • 285 gram kristalsuiker
  • 100 gram pistachenoten
  • Water

Decoratie

  • 3 pakjes rode marsepein
  • 2 pakjes witte marsepein
  • 1 pakje oranje marsepein
  • 1 pakje groene marsepein
  • 30 gram cacaopoeder
  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram melk chocolade

Bereidingswijze

Pakjestaart met pecannoten en witte chocolade ganache van NielsDe jury is enthousiast over deze pakjestaart! Janny proeft verschillende kruiden en Robèrt is enthousiast over de gekarameliseerde pecannoten.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Spatel
  • Mengkom
  • Garde
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Zeef
  • Steelpan

Voorbereiding voor de pakjestaart

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Gekarameliseerde pecannoten

  • Doe de pecannoten, maple syrup, kaneel en een snufje zout in een kom en meng dit goed door.
  • Verdeel de pecannoten over een bakplaat.
  • Rooster de pecannoten 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Kruidnoten

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Kneed de boter, suiker, melk, ei en zout in een grote kom.
  • Zeef de bloem, speculaaskruiden en baking soda boven de kom en kneed dit door.
  • Voeg het amandelschaafsel toe en kneed dit door.
  • Maak balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat.
  • Bak de kruidnoten in 15 minuten gaar.
  • Laat de kruidnoten afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.

Worteltaart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet 2 bakvormen in.
  • Klop de olie, suiker, zout en sinaasappelrasp bij elkaar op.
  • Voeg de eieren toe en meng dit goed door.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en kruiden boven de kom en meng dit door het beslag.
  • Spatel de wortel, rozijnen en gekarameliseerde pecannoten door het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvormen.
  • Bak de worteltaarten in 50 minuten gaar.
  • Laat de worteltaarten afkoelen tot de opbouw van de pakjestaart.

Witte chocolade ganache

  • Verwarm de slagroom, honing en de sinaasappelrasp in een steelpan.
  • Hak de chocolade in stukjes en doe dit in een kom.
  • Giet de warme slagroom over de chocolade heen en roer dit door tot de chocolade volledig is opgelost.
  • Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe aan de chocolade. Roer dit goed door, tot alle boter is opgelost.
  • Zet de ganache in de koelkast tot de opbouw van de pakjestaart.

Biscuit

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met de suiker op tot stevig schuim.
  • Meng de eidooiers kort door het opgeklopte eiwit.
  • Zeef de bloem en custardpoeder boven de eieren en spatel dit er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel het beslag over een bakplaat.
  • Bak het biscuit in 10 minuten gaar.

Eetbare grond

  • Hak de chocolade en pistachenoten in kleine stukjes.
  • Meng de chocolade, kristalsuiker en pistachenoten met een paar druppels water tot het een kruimelige structuur krijgt.

Opbouw van de pakjestaart

  • Gebruik het biscuit als ondergrond voor de taart.
  • Snijd de worteltaart horizontaal doormidden en vul ze met de witte chocolade ganache.
  • Bekleed de taart met de rode marsepein.
  • Verdeel de eetbare grond rondom de taart.
  • Maak van oranje en groene marsepein kleine worteltjes en leg deze om de taart heen.
  • Decoreer de pakjestaart met een strik van witte marsepein.
  • Leg de kruidnoten rondom de pakjestaart.

Bekijk alle opdrachten uit seizoen 12 van Heel Holland Bakt

Naar het overzicht

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.