Terug

Paris Kerst

Robèrt maakt een feestelijke Paris Brest, een klassieker uit de Franse patisserie.

Makkelijk
(33) reviews

Ingrediënten

Banketbakkersroom

  • 250 gram melk
  • 25 gram suiker
  • 25 gram roompoeder
  • 0.5 vanillestokje

Soezen

  • 75 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 70 gram melk
  • 55 gram water
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 2.5 gram suiker
  • schaaltje amandelschaafsel

Botercrème

  • 400 gram boter
  • 140 gram hazelnootpasta

Afwerken/decoratie (optioneel)

  • melk chocolade
  • poedersuiker
  • rode marsepein

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Spuitzak
  • Spuitmondje (13 mm)
  • Glazenkom
  • Taart karton doorsnee 18 cm
  • Zwarte stift
  • Bakpapier
  • Kwastje
  • Pannetje
  • Plasticfolie
  • Bakplaat met bakpapier
  • Spray bakplaat
  • Pannetje
  • Marmerenplaat
  • Spatels
  • Spuitzak chocolade hulstblaadje
  • Zeef
  • Zaagmes

Voorbereidingen

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.

Banketbakkersroom

  • Roer de roompoeder met een scheut melk tot een papje.
  • Snijd het vanillestokje door en schraap het merg eruit.
  • Breng de overige melk met het vanillestokje, -merg en de suiker aan de kook.
  • Schenk de hete melk bij het papje en roer glad.
  • Giet alles terug in de pan en verwarm tot het begint in te dikken.
  • Schenk in een schaaltje, dek af met folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Soezen

  • Maak een soezenbeslag. Breng water, melk, zout, suiker en boter aan de kook. Als het kookt, spatel je de bloem er doorheen totdat het gaat binden.
  • Roer door in een glazen kom, zodat de hitte eraf is en voeg daarna om de beurt de eieren toe. (Je kan hem afslappen door nog wat eigeel toe te voegen).
  • Teken een cirkel van 18 cm op het bakpapier. (Daarna papier omdraaien)
  • Spuit 1 dikke ring door drie cirkels op te spuiten; 1 binnenkant van de ring, 1 buitenkant en 1 bovenop.
  • Afstrijken met eigeel en daarna bestrooien met amandelschaafsel.
  • Zet de oven terug naar 190 graden en zet de soes in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Botercrème

  • Terwijl de soes in de oven staat, maak de botercrème in de mixer. (Boter en hazelnootpasta)

Afwerken/decoratie (optioneel)

  • Voeg de banketbakkersroom bij de hazelnoot botercrème en zet de mixer aan.
  • Laat de chocola au bain-marie smelten. Knip een driehoekje uit de punt van de spuitzak en spuit 5 chocolade hulstblaadjes. Versier het hulstblaadje met 3 rode balletjes van marsepein. (Zet in de koeling).
  • Haal de soes uit de oven en snijd deze door.
  • Spuit met de gekartelde spuitmond 2 lagen hazelnoot botercrème en plak de bovenkant van de soes erop.
  • Bestuif de krans met poedersuiker en leg de 5 chocolade hulstblaadjes erop.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.