Terug

Petit fours met rozenwater

Bijzondere petit fours met zachte botercrème en fondant. Het rozenwater geeft ze een bijzondere smaak.

Amel

Recept van
Amel

Taart
Moeilijk
(0) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maizena

Botercrème

  • 250 gram banketbakkersroom
  • 150 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 15 gram vanillesuiker

Garnering

  • 350 marsepein
  • Poedersuiker
  • 1 eetlepel rozenwater

Fondant

  • 1 kilo afgeslapt fondant

Bereidingswijze

Deze petit fours smaken extra bijzonder door het rozenwater.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Vierkante bakring van 16 bij 16 centimeter
  • 2 bakplaten van 30 bij 45 centimeter
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Biscuit

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker gedurende 20 minuten.
  • Meng de bloem met de maizena en een snufje zout.
  • Voeg het bloemmengsel aan de eieren toe en roer het mengsel luchtig met een spatel.
  • Verdeel het mengsel over de twee bakplaten.
  • Bak het biscuit af in 15 minuten.

Botercrème

  • Klop de boter op samen met de suiker.
  • Voeg de banketbakkersroom toe aan het boter-suikermengsel.
  • Klop het geheel door.

Fondant

  • Slap het fondant af met water zodat het de juiste dikte heeft.

Opbouw

  • Steek met behulp van de vierkante bakring 4 plakken van 16 bij 16 centimeter uit het biscuit.
  • Leg de eerste laag biscuit op de bodem van de vierkante bakring.
  • Besmeer het biscuit met een laag botercrème en dek af met de volgende plak biscuit.
  • Bouw het taartje zo verder op.
  • Snijd vierkantjes uit het taartje van 4 bij 4 centimeter om petitfours te maken en dompel ze in het afgeslapte fondant.
  • Versier de petitfours met genielampjes van marsepein.

Benieuwd hoe Robèrt petit fours maakt?

bekijk het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.