E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Petit fours met rozenwater

Bijzondere petit fours met zachte botercrème en fondant. Het rozenwater geeft ze een bijzondere smaak.

Amel

Recept van
Amel

Taart
(1) reviews

Ingrediënten

Biscuit

  • 5 eieren
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • 25 gram maizena

Botercrème

  • 250 gram banketbakkersroom
  • 150 gram boter
  • 50 gram poedersuiker
  • 15 gram vanillesuiker

Garnering

  • 350 marsepein
  • Poedersuiker
  • 1 eetlepel rozenwater

Fondant

  • 1 kilo afgeslapt fondant

Bereidingswijze

Deze petit fours smaken extra bijzonder door het rozenwater.

Bakbenodigdheden

  • Staande mixer met toebehoren
  • Vierkante bakring van 16 bij 16 centimeter
  • 2 bakplaten van 30 bij 45 centimeter
  • Bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Biscuit

  • Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker gedurende 20 minuten.
  • Meng de bloem met de maizena en een snufje zout.
  • Voeg het bloemmengsel aan de eieren toe en roer het mengsel luchtig met een spatel.
  • Verdeel het mengsel over de twee bakplaten.
  • Bak het biscuit af in 15 minuten.

Botercrème

  • Klop de boter op samen met de suiker.
  • Voeg de banketbakkersroom toe aan het boter-suikermengsel.
  • Klop het geheel door.

Fondant

  • Slap het fondant af met water zodat het de juiste dikte heeft.

Opbouw

  • Steek met behulp van de vierkante bakring 4 plakken van 16 bij 16 centimeter uit het biscuit.
  • Leg de eerste laag biscuit op de bodem van de vierkante bakring.
  • Besmeer het biscuit met een laag botercrème en dek af met de volgende plak biscuit.
  • Bouw het taartje zo verder op.
  • Snijd vierkantjes uit het taartje van 4 bij 4 centimeter om petitfours te maken en dompel ze in het afgeslapte fondant.
  • Versier de petitfours met genielampjes van marsepein.

Benieuwd hoe Robèrt petit fours maakt?

bekijk het recept

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.