Terug

Piemontese notentaart met zeezout

Een heerlijke notentaart vol hazelnoten én wat zeezout om het af te maken: heftig, krokant, goedgevuld, maar bovenal verrukkelijk!

Maroeska

Recept van
Maroeska

Goed te doen
(35) reviews

Ingrediënten

Bodem

  • 300 gram bloem
  • 150 gram rietsuiker
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • snuf zout

Vulling

  • 300 gram rietsuiker
  • 250 gram slagroom
  • 250 gram gebrande hazelnoten
  • snufje zout (flakes)
  • 150 gram boter

Bereidingswijze

Bakgereedschap

  • Keukenmachine met toebehoren
  • Lage bakvorm 24 centimeter
  • Steelpan
  • Bakpapier
  • Deegroller

Bodem

  • Draai bloem, boter, suiker, ei en een snuf zout in de keukenmachine tot een bal.
  • Laat het deeg minimaal een half uur rusten en verdeel in tweeën. De ene bal voor de onderkant iets groter maken.
  • Neem een lage bakvorm van 24 cm. Knip 2 cirkels van bakpapier en bestrooi met bloem. De twee deegballen (de een iets groter dan de ander) met de hand zo ver mogelijk platdrukken en dan uitrollen tot cirkels van ca. 27 cm.
  • Plaats de grootste plak deeg in de vorm en duw de randen omhoog.
  • Ga verder met de vulling.
  • De andere (deeg)cirkel als deksel gebruiken. Met een vork de randen dicht drukken en van het overgebleven deeg een decoratie maken op de bovenkant.
  • De taart in een koude oven zetten (dan pas op 180 graden verwarmen) en in circa 20 minuten goudbruin en gaar bakken.

Vulling

  • Smelt langzaam suiker in een koekenpan en begin pas met roeren op het moment dat de suiker vloeibaar wordt.
  • Voeg, als de suiker gesmolten en mooi lichtbruin is, de boter toevoegen. Het geheel gaat flink bruisen en klonteren. Geduldig blijven roeren op een laag pitje tot alles weer vloeibaar is.
  • Voeg noten bij de hete massa toe en meng. Spatel slagroom door de overige ingrediënten, laat afkoelen en voeg tot slot de zoutflakes toe.
  • Ga verder met de bodem.

Afwerken/decoreren

  • Plaats de taart met een klap op het aanrecht, zodat eventuele luchtbellen verdwijnen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.