Terug

Pietza’s

Alle Pieterbazen verzamelen! Bak met gemak deze feestelijke pietza’s voor als de zak van de Sint voor de deur staat.

Makkelijk
(3) reviews

Ingrediënten

Mini pietza's

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 potje tomatensaus
  • 2 stuks ei
  • 4 stuks champignons
  • 1 handje olijfjes, in stukjes
  • 1 handje geraspte kaas
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 200 gram cherrytomaatjes (mix van kleuren)
  • 12 blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Mini pietza’s

  • Verwarm de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking bladerdeeg.
  • Breng een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat schrikken in koud water, pel en snijd in parten van 4.
  • Rol de plak bladerdeeg uit, of verdeel de plakken bladerdeeg met de papiertjes naar bededen over het aanrecht. Steek met het glas kleine rondjes.
  • Bestrijk de rondjes met behulp van het kwastje met tomatensaus.
  • Snijd tomaatjes in partjes van 4.
  • Snijd de champignon in gelijke dunne plakjes met de eisnijder en halveer deze.
  • Beleg elke minibodem vervolgens met geraspte kaas, olijven (haren), kappertjes (ogen), snoeptomaatjes (mond) en champignons (pietenpet).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pietza’s erover.
  • Plaats de pietza’s in de voorverwarmde oven en bak in 8 tot 10 minuten goudbruin en gaar.
  • Verdeel de pietza’s over borden, garneer ze met partjes ei als kraag en steek een blaadje basilicum in de pietenpetten.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.