Terug

Pindakaas-Chocolade Cheesecake

Midden in de nacht kun je hier opeens zin in krijgen. Het zout van de pinda’s met het zoet van de roomkaas en chocolade… een beetje fout maar zó lekker.

Makkelijk
(28) reviews

Ingrediënten

Koekbodem

  • 200 gram Digestive koekjes
  • 2 handjes gezouten pinda’s
  • 100 gram pure chocolade, in stukjes
  • 50 gram boter

Vulling

  • 450 gram monchou
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 125 milliliter sour cream
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 4 scheppen pindakaas

Topping

  • 250 milliliter sour cream
  • 100 gram pure chocolade
  • 20 gram lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • Vet een bakvorm van 20-25 cm in.
  • Leg een bakpapier onderop het bakvorm voordat je de vorm ‘vastklikt’.

Koekbodem

  • Maal de Digestive koekjes in de keukenmachine.
  • Voeg de gezouten pinda’s en de stukjes pure chocolade toe.
  • Maal tot de pinda’s en chocolade grof gehakt zijn.
  • Smelt boter in een pan en roer dat door het mengsel.
  • Verdeel het mengsel over de ingevette bakvorm.
  • Maak met je vingers een opstaand randje tegen de zijkant.
  • Druk goed aan en zet in de koelkast om op te stijven.

Vulling

  • Meng alle ingrediënten met een mixer in een grote kom tot een luchtig mengsel zonder klontjes.
  • Stort de vulling in de vorm met de hard geworden koekbodem en zet 60 minuten in de oven.
  • Haal de cake uit de oven als de bovenkant ‘droog’ is en niet te veel wiebelt.
  • Laat de cake even staan terwijl je de topping maakt.

Topping

  • Verwarm sour cream in een pannetje met de pure chocolade en het basterdsuiker tot de chocolade helemaal is opgelost en het een gladde massa is geworden.
  • Blijf roeren terwijl het pannetje op het vuur staat.

Samenstellen

  • Giet de topping over de cake en zet nog 10 minuten terug in de oven.
  • Zet de cake na het afkoelen een nacht in de koelkast.

Dit is een recept van Alex Klaasen. Hij was woensdag 12 oktober 2016 te gast in Smaakt naar meer.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.