E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Pink Passion

Ultiem elegant rozentaartje. Zou niet misstaan op een huwelijk en de passievolle curd belooft wat voor de wittebroodsweken.

Vanessa

Recept van
Vanessa

Taart
(15) reviews

Ingrediënten

Vanille taart

  • 6 eiwitten van eieren (L)
  • 295 milliliter volle melk
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 480 gram bapaomeel
  • 400 gram suiker
  • 226 gram ongezouten roomboter
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout

Passievrucht curd

  • 350 milliliter passievruchten puree
  • 2 eidooiers
  • 170 gram suiker
  • 35 gram maïzena

Swiss meringue botercrème

  • 5 eiwit
  • 210 gram suiker
  • 500 gram ongezouten roomboter

Gumpaste rozen

  • 680 gram fondant
  • 300 gram gum paste
  • Soft peach gelcolor

Bereidingswijze

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bakbenodigdheden

  • Keukenmachine
  • mixer
  • 2 bakvormen (20 centimeter)
  • bakpapier
  • plastic folie
  • ijzerdraad

Vanille taart

  • Mix bapaomeel, suiker, bakpoeder en zout in de keukenmachine.
  • Voeg boter en melk toe.
  • Voeg eiwit toe in drie stappen.
  • Verdeel het beslag in twee bakvormen die bekleed zijn met bakpapier (20 centimeter).
  • Bak het geheel 35 minuten.
  • Na afkoelen, taarten in twee lagen snijden.

Passievrucht curd

  • Verwarm het sap van de passievrucht met suiker in een pannetje.
  • Meng 3-4 eetlepels water met maïzena in een kommetje.
  • Voeg dit toe aan de passiepuree in de pan.
  • Doe de eidooiers in een kommetje.
  • De passievruchtpuree begint te koken en wordt dikker, giet er een deel van bij de eidooiers – klop het goed door elkaar.
  • Doe het passievrucht/eimengsel terug in de pan en meng het goed.
  • Giet de curd in een oppervlakkige schaal, bedek met plasticfolie. Laat het in de ijskast afkoelen.

Swiss meringue botercrème

  • Stort 5 eiwitten en de suiker in de kom van de mixer.
  • Houd de kom boven een pannetje met kokend water.
  • Los de suiker op in het warme eiwit – alle korrels moeten verdwenen zijn.
  • Klop het eiwit tot een meringue (ongeveer 7 minuten).
  • Voeg boter geleidelijk toe, tot zich één geheel heeft gevormd.
  • Voeg vanille-aroma toe.

Gumpaste rozen

  • Kleur de gumpaste met gel-kleurstof.
  • Maak van gumpaste een kegeltje.
  • Verwarm het ijzerdraad met de brander en duw het aan de onderkant in de kegel.
  • Rol de gumpaste dun uit en snijd er 3-5 en 7 kleine, middelgrote en grote rozenbladen uit.
  • Rol de rest van de gumpaste dun uit, snijd er 7 en 9 extra grote rozenbladen uit en maak de randen van deze bladen dunner. Leg ze in een kom om af te drogen.
  • Maak met kleiner gesneden rozenbladen en het kegeltje een kleine roos.
  • Leg de roos met de rozenbladen op de taart.

Samenstellen

  • Breng tussen de taartlagen de passievruchtcurd aan. Snijd aan één kant van de taart een ‘ellips’ uit. Bedek de taart met botercrème. Rol de fondant dun uit en bekleed de taart met fondant. Leg in de ellips de roos en om de roos de grotere bladen.

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.